Tankar om samhället

Sverigedemokraterna vill skicka stridsvagnar till Ukraina för att blidka Nato

Sverigedemokraterna är kanske det parti i riksdagen som mest av alla vill bedriva krig mot Ryssland. Partiet ville att vi skulle överge 200 år av alliansfrihet för att gå med i krigsalliansen Nato och dessutom delta i USA:s proxykrig mot Ryssland på ukrainsk mark. SD har sagt att de är beredda att gå in i Nato ”utan förbehåll”, vilket innebär att de är beredda att underkasta sig krigsalliansen vilka krav de än ställer på oss. Varför denna totala undergivenhet?

SD har blivit ett krigshetsande parti som utgör ett hot mot vår nationella säkert – ett säkerhetshot helt enkelt.

Idag uppger försvarsminister Pål Jonson att det inte är aktuellt att ”i nuläget” skicka stridsvagnar, men säger att det kan ske senare. Samtidigt vill Sverigedemokraterna gå betydligt längre i sin krigsretorik och säger idag att de vill skicka stridsvagn av typen Leopard 2 ”så fort som möjligt” till Ukraina. SD vill skicka vapen ”fortare” än andra partier i riksdagen. Vad är agendan bakom det? Vem eller vilka har fått SD att gå ett steg länge än vad de värsta krigsivrarna vill?

Sedan SD röstade för att utvidga EU har partiet blivit ett parti som inte bara sviker svenska värden och svensk självständighet, partiet vill visa att man är beredd att offra vår säkerhet, vår standard och våra liv för att blidka den krigsivriga ledningen i Nato. Det är knappast folken i några Nato-länder som vill ha krig och offra sig i en konflikt som de inte har med att göra. Det är en konflikt som drivs på av makteliten i USA, inte av vanligt folk varken där eller här.

SD markerade att de inte ens ville ha folkomröstning om medlemskap vilket i den här fallet mest kan ses om landsförräderi. Staten – under den nuvarande regeringen – har börjat förbereda sig för en kommande blodig konflikt där svenskar ska offras för att Nato vill bedriva krig mot Ryssland. Varken SD eller övriga riksdagspartier har försökt påverka de krigförande parterna så att vi får stillestånd eller fred. Det vill ha krig men klarar inte av att göra några konsekvensanalyser av vilka följderna blir.

SD är idag en hydra, ett politiskt monster som ingen vettig människa kan lita på. Ungefär som övriga riksdagspartier. De vill dra in oss i krig som orsakar mer lidande, fler skadade och döda och fler flyktingströmmar. Sverige befinner sig redan in en situation som liknar förstadiet till inbördeskrig där klaner kontrollerar allt fler områden och slåss om territorier som de vill kontrollera. Det är våra egna inrikespolitiska problem som måste lösas innan vi ger oss ut i världen och försöker påverka politiken där.

Sedan är det lätt att undra om de som ivrar för Nato och krig själva vill delta i ett krig på främmande territorium, eller om de tänker sig att andra ska offra sina liv helt i onödan när det går att söka fred istället för krig. 

Från Swebbtv:

Sverigedemokraterna vill gå längre än regeringen och skicka stridsvagnar till Ukraina. Och det måste ske omgående, meddelar nu partiet, rapporterar SR Ekot.

Det är i en intervju med Ekot som Sverigedemokraternas försvarspolitiske talesperson och vice ordförande i försvarsutskottet, Sven-Olof Sällström, ger beskedet att hans parti vill skicka stridsvagnar till Ukraina.

Och det ska ske ”så fort det är möjligt”, anser han enligt SR.

Stridsvagnar krävs för att kunna återta terräng, förklarar Sällström. På frågan om detta inte kan eskalera kriget, svarar han bara att det tvärtom är Ryssland som eskalerar.

I nuläget kommer Sverige inte skicka Leopardvagnar, även kallade stridsvagn 122, till Ukraina. Det har försvarsminister Pål Jonson (M) sagt. Men det är inte uteslutet att det sker i framtiden.

Detta är Sverigedemokraterna kritiska till.

– Det är nu de behöver dem. Tillsammans med de andra länderna borde Sverige bidra med stridsvagnar till Ukraina, säger Sven-Olof Sällström till Ekot.

– Detta är en process som måste påskyndas. Vi ska gå hand i hand med övriga länder i Europa och Norden, påpekar SD-toppen vidare.

Däremot är Sven-Olof Sällström glad över att den nya regeringen skickar avancerade vapen till Ukraina. Den förra regeringen skickade mest överskottsmateriel, säger han. Men man skickar alltså inte stridsvagnar. Och det är SD kritiska till. Stridsvagnarna behövs nu, påpekar Sällström.

Samma ämne:

Natos krigshets skapar kaos i Europa och Sverige.
Gustav Kasselstrand: Återkalla Nato-ansökan
Krig i Sverige!
Mer vapen från Sverige till Ukraina
Varning för regeringens Natopolitik
Hur såg julfriden ut 2022/2023?
Vill Nato dra in Sverige i storkrig mot Ryssland?
Inga pengar till Skansen, men miljarder till vapen och krig.
Orsaken till kriget i Ukraina
Jag vill bara plocka blommor…
Globaliseringspolitiken fortsätter
Sverigedemokraterna ökar sin krigsretorik mot Ryssland
Mer vapen och krigsmateriel till Ukraina – 3 miljarder bara i år.
Nickedockorna i riksdagen som vill minska pressfriheten
”Sverige riskerar att inte finnas kvar som svenskt land”
Regeringens Natopolitik kan leda till krig
Natoflyg bombövar i Sverige (18 augusti 2022)
Tips till ÖB Micael Bydén (24 maj 2022)
ÖB Micael Bydén vill att vi ska dö… (21 maj 2022)
Ulf Sandmark: Är Natopartierna från vettet? (20 maj 2022)
Lars Bern kommenterar Sveriges ansökan till NATO (18 maj 2022)
Jonas Nilsson: NEJ TILL NATO! (15 maj 2022)
Jimmie Åkesson och SD förespråkar ”öppen svenskhet” (7 maj 2022)
SHA 70: Absolut NEJ till Nato! (6 maj 2022)
Sverigedemokraterna har förlorat sin själ (21 april 2022)
Här är politikerna i riksdagen som vill utvidga EU (8 april 2022)

Kategorier:Tankar om samhället

Märkt som:, ,

2 svar »

  1. SD kan man lita på skönt! Bra de inte vänder andra kinden till. Framåt marsch liksom inget dalt med Putin. Svenskarna måste gaska upp sig sitta å uggla framför svt. Skicka några Jas med och några lådor handgranater

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s