Minialbum

Inga pengar till Skansen, men miljarder till vapen och krig.

Friluftsmuseet Skansen i Stockholm behöver 300 miljoner för att rusta upp byggnader som förfaller. Men regeringen ger inte ett öre till Skansen trots museets stora kulturhistoriska betydelse och populäritet. Samtidigt vräker regeringen ut pengar till vapen och bidrag för att finansera globalisternas proxykrig mot Ryssland.

Skansenchefen Johan Brattmyhr säger att Skansen riskerar att behöva riva viktiga byggnader av kulturhistoriskt intresse. Den tidigare socialdemokratiska regeringen lovade 10 miljoner till Skansen i sin budget, men det togs bort av den nuvarande regeringen. Nu får Skansen 0 kronor trots att behovet av pengar delvis är akut.

Samma ämne

Svensk kultur: När Artur Hazelius skapade Skansen
Mer vapen och krigsmateriel till Ukraina – 3 miljarder bara i år.

2 svar »

  1. Skattemedel går inte längre toll kultur. Att värna arvet från förfädrer ligger längst ned. De som arbetar med frågan fikar mest Man måste peta på dem för att de ska vakna. Ta Länstyrelsen Riksantikvarieämbetet kommuner de skyller på vägverket. Alltså det är så sjukt vilka lata typer. Ja har frågat om ja får vårda en runsten nånstans i Uppland svaret är nej. En fick ja igenom då ja lurade dem att media gjorde ett program om en specifik runhäll då kom alla ut å tog bort mossa lava å fyllde i plus satte upp en skylt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s