Olika ämnen

Gunnar Sandelin om tillståndet i Sverige

Gunnar Sandelin beskriver läget i Sverige och den svenska migrationspolitikens skadliga konsekvenser i en föredragning inför det danska tryckfrihetssällskapet efter mottagande av 2020 års Sappho-pris. (Inspelningen, vilken vi gärna återpublicerar, har vi fått från Danska Trykkefrihedsselskapet.)

(Om länken inte fungerar går det att se filmen här. Gunnar börjar tala sex minuter in i filmen.)

Gunnar förklarar att det totala antalet uppehållstillstånd i Sverige har sexdubblats sedan 1980-talet och att det har varit en medveten utveckling från de svenska regeringarnas sida. Biträdande utrikesminister Pierre Schori jämförde redan 1997 i riksdagen, invandringskritiker med kriminella.

Under förra året beviljade Sverige ungefär lika många uppehållstillstånd som övriga Norden tillsammans och coronapandemin har bara marginellt förändrat inflödet, som sannolikt kommer att landa på 90.000 tillstånd i år. Samtliga faktauppgifter är hämtade från hemsidorna hos de nordiska ländernas myndigheter i samarbete med Affes statistikblogg.

Inför valet 1997 försäkrade vår statsminister att Sveriges, som han kallade det, restriktiva asylpolitik skulle ligga fast. I verkligheten blev det tvärtom om man ser till helhetsbilden. Den senaste uppgörelsen med miljöpartiet om gymnasielagen är ingenting annat än ett svek mot väljarna.

Sedan asylkrisen 2015 och fram till coronans utbrott har Sverige beviljat asyl till mer än dubbelt så många som övriga Norden tillsammans och åtta gånger fler än Danmark. Sverige har en lång tradition av att vilja vara en Humanitär Stormakt.

Den vidlyftiga svenska asylpolitiken har genomförts i praktiken av främst två generaldirektörer från Migrationsverket som 2007-2016 fungerat mer som asylaktivister än som myndighetschefer: Dan Eliasson och Anders Danielsson. De har fått understöd av en svensk journalistkår som till 80 procent är röd-grön.

Sandelin tog också upp exempel på skillnaderna i medieklimatet mellan Sverige och Danmark, där pressen kan publicera ytterst kritiska artiklar vad gäller den icke-västliga invandringen. I Sverige däremot stryker journalister till och med kriminella klanbaserade nätverk medhårs.

Den svenska demografin har förändrats drastiskt under 2000-talet, då cirka två miljoner uppehållstillstånd har beviljats. Befolkningen med utländsk bakgrund ökat med närmare en och en halv miljon medan de med svensk bakgrund minskat med knappt 25.000 personer.

Den största nettoinvandringen kommer från Syrien, medan svenskar är den största gruppen som utvandrar. Sverige har också den största muslimska nettoinvandringen i Norden, både till andel och antal. Beräkningar visar att Sverige år 2050 har störst andel muslimer av befolkningen i Europa (20.5 procent) om invandringen fortsätter i nuvarande takt.

Idag har närmare 30 procent av befolkningen utländsk bakgrund. Ser man på den mest brottsaktiva gruppen (män 15-44 år) så är siffran 36.5 procent.

Dessutom tar vi upp att män i denna åldersgrupp ökar mycket kraftigt i de 25 största kommunerna, att de har cirka 300 procents överrepresentation vad gäller brottsmisstankar, att de flesta misstänkta idag har utrikes bakgrund och att andra generationens invandrare för första gången har störst överrepresentation, vilket både regering och myndigheter talar tyst om.

Unga svenska kvinnor (18-29 år) är den mest massinvandringsvänliga gruppen i samhället. Nästan hälften av dem röstar på v+c+mp. Två tredjedelar om man inkluderar (s).

I föredraget tas också en studie av 11 imperiers uppgång och fall upp. En viktig förklaring till dess sammanbrott har att göra med att kvinnorna alltmer tog sig in och påverkade samhällslivet. Särskilt kom detta att medföra att empatin mot utgrupper ökade väsentligt, vilket medförde förändringar av demografin och att gränserna inte kunde hållas mot en invasion av främmande folkslag.

Slutligen rekommenderas två böcker: Antologin ”Priset” (12 författare om svensk repression) samt Karl-Olov Arnstbergs nyutkomna ”Godhetstyranniet”. http://www.debattforlaget.se

Samma ämne:

Gunnar Sandelin om demografin (september 2021)
Etniska svenskar är snart i minoritet i sitt eget land
Lägg ner Sveriges Television
Samtal mellan Gustav Kasselstrand och Navid Modiri om kultur och etnicitet
Socialdemokraterna låter islam ta över landet
Så koloniseras Sverige
Så här ser den demografiska hotbilden ut i Sverige
Folkutbytet fortsätter, åtgärder saknas
Kraftigt minskat barnafödande
Sverige är värst i hela världen! Absolut värst!
Alternativ för Sverige
Det råder inbördeskrig i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s