Tankar om samhället

Sverigedemokraterna ökar sin krigsretorik mot Ryssland

Sverigedemokraterna som en gång var emot både EU och Nato har blivit det mest Natovänliga partiet i riksdagen. Partiets omsvängning är märklig då den nya inriktningen innebär en underkastelse för globalistiska krafter. SD röstade i mars i år för att godkänna en utvidgning av EU så att även Moldavien, Georgien och Ukraina skulle kunna bli medlemmar i EU. EU vill riva gränserna mellan nationalstaterna i så hög grad som möjligt vilket missgynnar de flesta länder. EU är ett hot mot varje stat som vill behålla sin nationella identitet, kontrollera det egna näringslivet och slippa fri migration. Sverige har drabbats hårt av den politiken. Men likväl vill SD inta bara vara kvar i EU och stöder den inre marknaden som är en marknad utan gränser:

”EU vill att alla EU-medborgare ska kunna studera, bo, handla, arbeta och pensionera sig i vilket EU-land som helst och få tillgång till produkter i hela EU. Därför kan varor, tjänster, kapital och människor röra sig fritt på EU:s inre marknad.”

Johan Nissinen som efterträdde Jessica Stegrud som EU-parlamentariker lovade sina väljare att ”göra ett så bra jobb som möjlig” och säger att han ”tror starkt på den intre marknaden som är själva grunden för EU”. Han viktigaste fråga är att göra snus lagligt i andra länder eftersom ”snus är likvärdigt med cigaretter som är lagliga i EU”. Med inflytande från SD drabbas vi även i fortsättningen av EU:s diktat som skadar vårt land och gör svenskarna fattigare medan landet också blir farligare att leva i. De flesta allvarliga problem som Sverige har drabbats av kommer från den politiken som EU bedriver. EU fungerar som en spjutspets för globalisering och folkutbyte.

SD har under de senaste åren anpassat sig även till Natolobbyn. Men de vill inte bara gå med i Nato, de ställer sig helt och hållet på samma sida som de mest extrema krafter som vill bedriva proxykrig mot Ryssland. SD vill liksom övriga partier skicka stora mängder vapen till Ukraina, de vill fylla upp Sverige med flyktingar från Ukraina i obegränsat antal, som ska försörjas av fattiga svenskar, och de vill öka krigsretoriken mot Ryssland. De bedriver sin krigföring mot Ryssland utan att begripa vilka konsekvenserna kan bli för Sverige. Inte nog med att spänningarna kan öka, i teorin skulle Ryssland svara med tydliga maktmedel som skulle kunna drabba oss hårt.

Men hoten från SD och Sverige mot Ryssland bidrar inte bara till att öka spänningarna i vårt närområde, de kan leda till ett ännu mer besvärligt läge för oss själva som har varit beroende av import av vissa samhällsviktiga varor.  

Efter 200 år av alliansfrihet valde de historielösa och globalistiska partierna i riksdagen att ansöka om medlemskap i krigsalliansen Nato, som skapat eller förvärrat konflikter på många håll i världen.

Nyligen föreslog Sverigedemokraterna med globalisten och EU-parlamentarikern Charlie Weimers i spetsen att Ryssland skulle ”terrorklassas”. Den 23 november gick EU på hans linje där en majoritet av alla globalistiska partier till höger och vänster röstade ja till förslaget. På SD:s youtubekanal Riks jublade man över att SD lyckades hota Ryssland ännu mer än tidigare och med en ännu tydligare krigsretorik..

”Nu har SD:s initiativ om att klassa Ryssland som en terrorstat precis röstats igenom i Europa-parlamentet.”

Glädje var stor i SD. Men Weimers var inte nöjd med det utan ville ”gå vidare”. Man undrar vad som rör sig i huvudet på den idag mycket obehagliga SD-ledningen som vill bedriva krig i någon form mot Ryssland. SD-politiker Aron Emilsson uttryckte tidigare i år att SD skulle kunna tänka sig skicka, förutom vapen, även soldater till Ukraina för att mer aktivt delta i kriget.

Det som är ännu märkligare är att samma personer som tidigare agiteras mot EU och Nato nu är med på Natotåget helt och hållet. Är det bara för att få behållet jobbet och förmånerna? Det är i alla fall inte av omsorg om Sverige som man överger 200 år av alliansfrihet och vill gå med i en krigsallians som kommer att placera trupper på svensk mark.

Den hotfulla attityd som förekommer mot Ryssland istället för en uttalad vilja att skapa fred är ganska avslöjande för vad vissa globala aktörer vill uppnå. De vill erövra fler och fler länder och lägga under sig deras naturtillgångar, näringsliv och politik. De ser krig som en lösning. Ansvarsfulla människor ser fred som en lösning. Om svenska folket stöder den här typen av krigsretorik som Natoanhängarna bedriver, så är Sverige verkligen på fel väg.

Samma ämne:

”Sverigedemokraterna vill klassa hela Ryssland, inklusive det ryska folket, som en terroraktör. Partiet har drivit frågan i den konservativa EU-gruppen, och får nu stöd från Europas liberaler.”

Läs mer: SD vill terrorklass hela Ryssland

”Vapenindustrin har strålande tider och producerar vapen i en takt som inte skådats sedan det kalla kriget. De allierade på Ukrainas sida har försett Kiev med vapen och militär utrustning sedan krigets början i februari och den redan rika vapenindustrin blir ännu rikare medan ännu fler människor dör i kriget.”

Läs mer: Ukrainakonflikten – En god affär för vissa aktörer

”Intressant och högaktuell artikel skriven av den ukrainska tidigare diplomaten Olga Sukharevskaya som särskådar vart västs finansiella stöd tar vägen samt hur ukrainska oligarker, till skillnad från det egna folket, lever gott i Europa medan kriget rasar i Ukraina. Medan flera länder gör allt för att hjälpa Ukraina när de själva befinner sig i ekonomisk kris, använder ukrainska korrupta tjänstemän pengarna till att samla personliga förmögenheter och leva la dolce vita på bekostnad av skattebetalarna i väst.”

Läs mer: Dina skattemedel går till vapen i Ukraina

Fler nyheter i ämnet finns också att läsa på Nyheter Swebbtv.

Samma ämne:

Mer vapen och krigsmateriel till Ukraina – 3 miljarder bara i år.
Ingen vill att Putin ska syna den amerikanska bluffen
Utrikesminister Ann Linde (S) hotar Ryssland
Vansinne om vi går med i Nato – Ryska hot mot Sverige
Nickedockorna i riksdagen som vill minska pressfriheten
Ska svenska tonåringar bli kanonmat i krig för Nato?
Natoförespråkaren Pål Jonson (M) blir försvarsminister
Regeringens Natopolitik kan leda till krig
Ulf Sandmark: Är Natopartierna från vettet?
USA:s krig i världen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s