Tankar om samhället

Regeringens Natopolitik kan leda till krig

Genom att ansluta Sverige till Nato går vi i praktiken in i en tid av krigsförberedelser. Politikerna i riksdagen tvingar in Sverige i Nato helt utan att sakligt debattera vilka konsekvenserna blir och varför vi ska gå in i Nato. Just nu förbereder sig den nya regeringen och Sverigedemokraterna för att med alla till buds stående medel få in Sverige i Nato utan att ens vilja folkomrösta om ett sådant medlemskap. Partierna vill alltså tvinga svenska folket att se sitt land förlora den alliansfrihet vi har haft i 200 år som har gynnat oss väl. De vill också tvinga oss att bli dominerade av en krigsallians som bidrar till att öka spänningarna i vårt närområde.

När vi väl blir medlemmar kommer vi att få kärnvapen på svensk mark och svenskar kan bli kanonmat för Natos olika krigsoperationer i världen när Nato vill lägga under sig fler territorier som de kan kontrollera. Det är beklämmande att folk har röstat på partier som kommer att göra Sverige till ett riskområde för konflikter och krig. Partierna har inte ens gjort några enkla konsekvensanalyser.

Jenny Piper skriver:

”Efter att Finlands statsminister Sanna Marin i lördags bekräftade att Finland inte utesluter kärnvapen på sitt territorium, var Sverige inte sena att apa efter och i dag gjorde både Sveriges ÖB Micael Bydén (den där förtroendeingivande karln som dansat i Pridetåget och varit otrogen mot sin fru) samt den ryggradslösa statsministern Ulf Kristersson (M) liknande uttalanden.

Bydéns Natoutspel i dag där han rekommenderade den svenska regeringen att inte framföra några invändningar om det USA-ledda militärblocket skulle försöka placera kärnvapen eller baser på svensk mark samt Ulf Kristerssons makabra uttalande att Sverige bör omfamna vad militärblocket än kräver av dem, har dock inte väckt så många reaktioner i Sverige. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har kommit med lite vaga invändningar, men fredsrörelsen lyser med sin frånvaro.

Utspelet har dock inte gått rysk media förbi och i kommentarsfältet är man inte nådiga mot de enfaldiga svenskarna.

Vi var aldrig i Rysslands blickfång innan vi kom på den ogenomtänkta idén att gå från neutralt land till medlemmar av Nato och man har från rysk sida varnat för att detta kommer leda till upptrappningar samt öka spänningarna mellan länderna. Om vi nu riktar kärnapenspetsar mot Ryssland kan man bara tänka sig vilka konsekvenser det kommer få. 

Svenska folket borde inte sitta tysta som vi gjorde när Natomedlemskapet myglades igenom utan att ha folkligt stöd. Istället borde vi gemensamt kräva folkomröstning om kärnvapen på svensk mark och var håller egentligen fredsrörelsen hus – borde inte de också oroa sig för utvecklingen där våra barns och barnbarns framtid står på spel?!”

Frihetsnytt skriver:

”Sverige vill skicka avancerade vapensystem till Ukraina. I en intervju med Dagens Nyheter öppnar Sveriges försvarsminister Pål Jonson för att skicka mer avancerade vapensystem till Ukraina, något som statsminister Ulf Kristersson stått bakom sedan tidigare. Sverige har tidigare skickat mindre avancerad militär utrustning samt ammunition och vapen. Nu diskuteras det att förse Ukraina med det avancerade, moderna och tunga artillerisystemet Archer och luftvärnssystemet Robot 70. Den före detta riksdagsledamoten Roger Richthoff som även satt i försvarsutskottet under sin tid i Sverigedemokraterna, kommenterar till FrihetsNytt ”Det är fel att skicka dessa tyngre vapen. Vi behöver dem själva. Vårt försvar har stora brister, framförallt inom artilleriet. Vi närmar oss en eskalering, men det förstår vi inte här i Sverige. Hur kommer Ryssland reagera om svenska vapen avfyras in på ryskt territorium? Detta är en stor säkerhetspolitisk risktagning”.”

Peter Krabbe skriver:

”Vi väntar också på ödesbeskedet om Sverige skall vara med i NATO eller inte. Turkiet avgör. Innebär det faktum att Kristersson slängt ut feministerna och de svenska huckleministrarna att saken är klar, eller välsignar Erdogan oss med omöjliga utlämningsavtal som hjälper oss att bestämma över vår framtid själva istället för att någon i Washington gör det? För ingen normalt begåvad svensk tror väl att vi riskerar att bli en del av Ryssland? Förutsatt att vi inte blir krigförande part förstås, något som vår nya regering hittills tycks vara inställd på. Ett krig mot Ryssland innebär ett krig mot hela Asien. Tror någon att en framtid tillsammans med USA är att föredra? Och att man kan välja bort Kina?”

Schillerinstitutet skriver:

”Stoppa kriget i Ukraina! Sverige måste stöda omedelbara fredsförhandlingar och stoppa vapenleveranserna innan eskaleringen leder till kärnvapenkrig! Det borde vara mer och mer tydligt för alla, att angloamerikanska geopolitiker utnyttjar Ukraina för att kriga mot Ryssland. Sedan 1992 är det amerikansk politik att inte låta någon stat i Sovjets ställe hota USA:s hegemoni i världen. Nu dras Nato alltmer in i krig mot Ryssland med Sverige och Finland som nya slagträn. Sedan i somras har Nato även en utopisk Asienstrategi att hävda sin militära dominans även mot Kina.

Sanningen syns allt tydligare: Det är inte Sverige som behöver Nato för fred, utan det är Nato som behöver Sverige för krig! Nato har just förlorat ett 20-årigt krig mot fattiga Afghanistan vilket bara är ett i raden av misslyckanden. Länder som Saudiarabien och Turkiet omorienterar sig nu till Asien, till BRICS och SCO, utifrån förväntningar att Nato och Ukraina kommer att misslyckas med sitt krig. Omvärlden ser Västvärldens långa ekonomiska nedgång som nu accelereras till följd av den galna sanktionspolitiken som endast slår undan fötterna för den egna ekonomin och kastar befolkning och företag in i en akut energikris som kan bli en ren katastrof när vintern sätter in.

Omvärlden ser hur klimatfrågan används av den västliga näringslivseliten på Världsekonomiska forumet i Davos för att genomföra den stora omställningen (The Great Reset) trots att det inte är någon klimatkris. Man skapar enorma svårigheter för hela branscher av basindustri, skogs- och jordbruk. Med så kallad taxonomi skall sådana företag blockeras från krediter från banksystemet. Tillsammans med orimliga regler från ett fullständigt elitistiskt styrt EU driver globalisterna jordbrukare, företag och husägare i hela västvärlden mot konkurs och plundring. Det är finanselitens kortsiktiga lösning för att upprätthålla finanssystemets gigantiska skuldbubblor.”

De politiker som drar in oss i Nato utan att ens föreslå en folkomröstning borde bli föremål för riksrätt. Det svenska folkets säkerhet och trygghet är inte att leka med. När politikerna likt totalitära och maktfullkomliga hantlangare åt främmande intressen drar in oss i krig och konflikter som ligger helt utanför vårt intresseområde så måste de ställas till svars.

Samma ämne:

Ska svenska tonåringar bli kanonmat i krig för Nato?
Natoförespråkaren Pål Jonson (M) blir försvarsminister
SD-politiker pekas ut som Nato-spion
ÖB Micael Bydén vill att vi ska dö…
Försvarsmaktens nya annonskampanj
Sverige styrs av farliga politiker som skadar landet
Försvarsmaktens nya annonskampanj
Är konferensen Folk och Försvar ett skämt?
Ulf Sandmark: Är Natopartierna från vettet?
USA:s krig i världen
Riksdagsbuskisen i Natofrågan slår alla rekord
Lars Bern kommenterar Sveriges ansökan till NATO
Alternativ för Sverige står fast vid asylstopp – vill hjälpa till i närområdet
Sverigedemokraterna har förlorat sin själ
Här är politikerna i riksdagen som vill utvidga EU
Myndigheten för samhällsförstörelse.
Invasionsverkets groteska verksamhet

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s