Minialbum

Svenskarnas hus, Älgarås, Töreboda

I Älgarås finns något som kallas Svenskarnas Hus. I huset finns föreningen Det fria Sveriges huvudkontor, men Svenskarnas Hus bjuder på mycket annat. Det finns en välordnad butik som saluför böcker i varierande ämnen, det finns ett bibliotek och det finns en samlingslokal där man kan närvara vid olika evenemang. Här har man firat nationaldagar, midsommar och haft olika föreläsare.

Svenskarnas Hus i Älgarås

Ett av flera evenemang var när man den 29 maj 2020 höll en minnesstund för mördade svenskar.

Föreningen Det fria Sverige skriver om sig själva:

Det fria Sverige är en intresseförening för svenskarna, den svenska kulturen och den svenska särarten. Föreningen vilar på traditionell grund och är frihetligt nationell. Föreningen styrs genom sina aktiva medlemmar på demokratiskt vis.

Det fria Sverige är en ideell och samhällsnyttig förening som står upp för lag och ordning, mot pöbelvälde och ofrihet. Föreningen står upp för individens frihet, under ansvar för den gemenskap som friheten är beroende av.

Det fria Sverige är en partipolitiskt obunden förening. Förvisso är vi traditionella nationalister, men detta transcenderar realpolitiska ställningstaganden och den klassiska höger-vänster-skalan. Den som delar vår vision och står bakom våra stadgar är välkommen.

Det fria Sverige är icke-konfessionellt. Var och en i föreningen har rätt till sin egen tro, eller avsaknad av tro. Det vi kräver av varje medlem är dock att de respekterar varandra och de olika trosföreställningar som våra förfäder tagit till sig genom historien.

Svenskarnas hus, Älgarås

Den som är intresserad av Sveriges väl och ve kan gärna göra ett besök i Svenskarnas hus. Det är ett koncept som borde finnas i alla kommuner och spridas som Folkets husrörelsen en gång gjorde. Den rörelsen startades i slutet av 1800-talet för att behovet av möteslokaler var stort. Sverige behöver en ny sådan rörelse som vilar på traditionell svensk grund och det goda initiativ som togs för att skapa Svenskarnas Hus kan förhoppningsvis sprida sig och få många efterföljare.

Några exempel på böcker man kan köpa här:

Lösningen, av Tommy Ulmnäs
Sverige: De subversivas paradis, av Tommy Ulmnäs
Godhetstyranniet, av Karl-Olov Arnstberg
Den forna seden – Volym 1, av Östen Kjellman
Den forna seden – Volym 2, av Östen Kjellman

Samma ämne:

Svenskarnas hus
Sommarfesten i Svenskarnas hus 2023
Reportage av Jonas Nilsson som besökte svenskarnas hus i oktober 2023
Logik förlag
Slaget vid Älgarås
Sverkerska och erikska ätterna. Omkring 1130-1250. 
Gårdsbutiker i Västergötland
Folkutbytet fortsätter, åtgärder saknas

Kategorier:Minialbum

Märkt som:, ,

Lämna en kommentar