Tankar om samhället

Hundratals protesterade för Sveriges suveränitet 14 april 2024

Den 14 april hölls en demonstration i Stockholm till stöd för Sveriges suveränitet. Arrangör var Fredsalliansen. Omkring tappra 300 personer samlades trots regn och rusk vid Slussen och Stockholm och vandrade sedan till Gustav Adolfs Torg, som ligger nära Försvarsdepartementet.

Parollerna var:

Nej till svensk NATO-anslutning
Nej till DCA (avtalet som ger USA tillgång till 17 svenska militärbaser)
Nej till kärnvapen på svensk mark
Sverige ska verka för fred och skicka fredsmäklare istället för att stödja krig och skicka vapen.

Några av talarna var: Andreas Sidkvist, Karin Utas Carlsson, Roger Richthoff, Lars Drake, Ulf Bejerstrand, Vide Geiger, Jan-Erik Gustafsson och Ulf Sandmark.

En mycket tapper skara demonstrerade mot Nato och mot DCA-avtalet som politikerna i riksdagen tvingar på oss utan debatt och utan folkomröstning. Debatterna utblev för att media och public service vill genomföra detta på ett totalitärt sätt för att blidka de främmande intressen som styr den politiska agendan över huvudet på svenska folket. Foto: Fredsalliansen.se
Roger Richthoff var en av talarna. Foto: Fredsalliansen.se

Lars Drake om hur Pål Jonson äventyrar vår säkerhet:

“Det militära avtalet mellan USA och Sverige handlar om att göra Sverige till en frontstat för USA i ett kommande krig mot Ryssland. Varför skriver Pål Jonson på något som äventyrar vår säkerhet? Svaret finns i hans bakgrund, skriver Lars Drake.

En central fråga när det gäller försvarsavtalet mellan USA och Sverige, som just nu diskuteras i vårt land, är varför det tillkommit – vilket land har mest nytta av avtalet? Försvarsministern påstår för att det handlar om att stärka svenskt försvar. Jag menar snarare att det handlar om att stärka USA militärt i relation till Ryssland.

Sveriges försvarsminister Pål Jonson har undertecknat ett samarbetsavtal med USA, Defence Cooperation Agreement (DCA), om att ge USA tillgång till svenska militära områden där de kan placera trupp och vapen. Det stadgas om obehindrad tillgång till 17 svenska militära områden. USA ska meddela vilka vapen de för in och lagrar, men det ska inte godkännas eller inspekteras av någon svensk myndighet. Avtalet ger också USA:s militära fordon, flyg och fartyg rätt att färdas fritt i Sverige utan att Sverige har rätt att kontrollera dem.”

Läs hela artikeln av Lars Drake i Parabol; https://www.parabol.press/anledningen-till-att-pal-jonson-later-usa-aventyra-svensk-sakerhet/

Roger Richthoff slår larm: “Sveriges självbestämmande på spel med USA-avtal – Dags för handling nu!:

”Richthoff, med en bakgrund som yrkesofficer, företagsledare, tidigare riksdagsledamot och försvarspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, delar sina tankar om Sveriges säkerhetspolitik, specifikt kritiken mot DCA-avtalet (Defense Cooperation Agreement) mellan Sverige och USA. Han uttrycker oro för att avtalet tillåter USA att placera vapensystem på svensk mark, vilket kan innebära inriktning mot Ryssland och potentiellt innehålla kärnvapen. Richtoff argumenterar att detta hotar Sveriges självbestämmande och frihet, och han uppmanar till motstånd mot avtalet. Han nämner också liknande avtal mellan USA och andra nordiska länder men påpekar att Sverige, till skillnad från Norge och Danmark, inte markerar mot kärnvapen.

Richthoff kritiserar den nuvarande regeringens hantering av avtalet och föreslår att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har en chans att vinna väljarstöd genom att motsätta sig avtalet. Vidare diskuterar han sin polisanmälan mot avtalet, frågor om dess förenlighet med svensk grundlag och den bristande demokratiska processen kring avtalet. Richtoff betonar behovet av en bredare debatt och en eventuell folkomröstning om sådana viktiga säkerhetspolitiska beslut.

Han kritiserar även medias tystnad kring kritiska röster mot avtalet och NATO, samt belyser sin uppfattning om Sveriges militära engagemang i utlandet och dess konsekvenser. Richtoff understryker vikten av frihet och självbestämmande över militära allianser och konflikter, och han uppmanar till deltagande i manifestationen för att visa politiska ledare att folk kräver att deras röster hörs och respekteras.”

Lyssna: Intervju med Roger Richthoff

Fredsaktivister från Finland skickar hälsningar:

“Finlands avtal om försvarssamarbete med Förenta Staterna är likadant som Sveriges, Norges och Danmarks. Nu gäller det för våra parlament att avvisa dessa avtal med Förenta Staterna. Avtalen är oerhört ensidiga.

Det är vi som ger och USA som får. Vi ger tillgång till våra militärbaser men i avtalstexten ges inget löfte om att amerikanska soldater ska försvara oss om det gäller.

Vi ger upp vår suveränitet, Förenta Staterna får suveränitet över oss. När vi tittar på en karta där alla flygfält, örlogshamnar och vapendepåer i Norden som räknas upp i DCA-avtalen är utprickade så förstår vi att avtalen ökar spänningen mellan kärnvapenmakterna till max. just här i Norden.

Dessutom öppnar DCA-avtalen för ytterligare belastning på den naturliga miljön och våra samhällen. Till exempel skulle den samiska kulturen och miljön drabbas hårt av den ökande militära aktiviteten uppe i norr.

Inget krig hotar oss om våra parlament avvisar DCA-avtalen. Tvärtom! Vi ska inte låta USA provocera. Vi ska hålla fast vid vår suveränitet och trygghet och inte låta främmande makt bygga baser och ta över.

Vi önskar er all framgång i er kamp mot Sveriges DCA-avtal!”

F.d. ambassadören Sven Hirdman om DCA-avtalet:

“Det är tre viktiga avtal svenska regeringen har gått in i; det först var det s.k. värdlandsavtalet som socialdemokraterna skrev under 2012 som medförde att Natoländer kunde få komma till Sverige och öva. Det andra var själva Natomedlemskapet. Och det tredje är DCA-avtalet. Dessa avtal är logiska om man från svensk sida är helt övertygad om att Ryssland oprovocerat kommer att inleda en aggression mot Polen, Baltikum eller Sverige medar Hirdman. I annat fall är det ologiskt. Ryssland kommer inte att göra detta säger han därför är dessa avtal inte en bra lösning för Sverige menar han. Kriget mot Ukraina är inte ett prejudikat för att Ryssland kommer ge sig på länder som är medlemmar i Nato och/eller EU. Att Sverige nu hamnat i en så osjälvständig roll, där USA i princip kan diktera vårt territoriums roll mot Ryssland är förödmjukande anser Sven Hirdman.”

Se intervjun med Sven Hirdman på Swebb-TV.

Elsa Widding utmanade Pål Jonson på debatt:

Interpellationsdebatt i Sveriges riksdag, om beslutsprocessen rörande DCA-avtalet (Defence Cooperation Agreement) med USA, mellan Elsa Widding och försvarsminister Pål Jonson den 12 april 2024.

Svenska folket har blivit vilseledda om bakgrunden till kriget i Ukraina alltsedan krigsutbrottet i februari 2022 genom att ständigt upprepa ”oprovocerad och fullskalig invasion” vilket är en lögn. Regeringen med full backning av MSM har på detta sätt skrämt upp det svenska folket så till den milda grad att det gladeligen skulle gå med på både NATO anslutning och DCA-avtal med USA.


Läs mer på Frihetsnytt och på Fredsalliansen.

Samma ämne:

Öystein Rönne: Detta är mina frågor till de korrupta politikerna i riksdagen

VIKTIGT: Manifestation för fred 14 april 2024 i Stockholm
Svenska militärer och ambassadörer avslöjar sin farliga agenda
Elsa Widding: Sveriges suveränitet är på väg att avskaffas
I händelse av krig kan Sverige bli det första land som angrips med kärnvapen
STOPPA DCA-AVTALET
Nej till USA-baser i Sverige
Den 7 mars 2024 blev dagen när landsförrädarna gav bort vårt land
Öppet brev till dig som är politiker i Sveriges regering och riksdag
Sverigedemokraterna och Tidöregeringen vill minska yttrandefriheten
Landsförrädare i riksdagen säljer ut Sverige
NATOPOLITIKEN ÄR EN GENOMFÖRD STATSKUPP
Sverigedemokraternas förfall i sammanfattning
Livsfarliga politiker i M, SD, KD och L fortsätter sin vansinniga krigspolitik

1 svar »

Lämna en kommentar