Olika ämnen

Bättre medias snabba framväxt

Framväxten av bättre media är ett symptom på att många medborgare är trötta på den ensidiga propaganda som TV, radio och tidningar sprider. Nyhetsförmedlingen i Sverige är mer partisk och propagandistisk än i de flesta andra länder som kallar sig demokratier. Media i Sverige är liksom i renodlade diktaturer en megafon för makthavarnas politiska projekt och ambition att till varje pris behålla makten..

Den demografiska förändringen i landet som aldrig får ifrågasättas i de stora mediaföretagens utbud är ett av skälen till att nya och mer ansvarsfulla informationskanaler blir fler. Dag ut och dag in sprider Sveriges Television och annan statsunderstödd media lögner och ensidiga reportage om allt från migration till klimatfrågor utan att något kan ifrågasättas.

Ny och alternativ media, som varierar till innehåll och fokus, har det gemensamt att de vill framföra kritik mot etablerad media och presentera egna åsikter som inte har någon plats i den samhällsdebatt som kontrolleras av sedan länge etablerade organisationer, politiker och media som ogillar att bli ifrågasatta.

Behovet av nya infallsvinklar och kritik mot maktmissbruk är större i Sverige än i de flesta andra västländer där man lättare kan höra avvikande åsikter medan den som tittar på TV i Sverige eller läser dagstidningar här aldrig får höra kritik mot den politiska utvecklingen. Vi tvingas lyssna på lögner om orsaken till varför Sverige ska utsättas för massmigration eller mediastyrda kampanjer om ett klimathot som saknar relevanta infallsvinklar. Alla ska påtvingas en agenda som utgår från FN:s påbud eller olika särintressen och att ifrågasätta en sådan agenda går inte.

Samma sak är det med demografin där svenskar påtvingas massinvandring och en rad falska skäl pådyvlas oss för att vi ska acceptera något som mest liknar ett befolkningsutbyte. Det påstås att ”vi behöver arbetskraft” och att ”vi måste hjälpa människor på flykt” vilket bara är vilseledande propaganda för att få stora delar av befolkningen att acceptera den påbjudna politiken.

I vilka sammanhang man än befinner sig idag så ser man allt färre svenskar och allt fler människor från andra kulturer. På restauranger är de flesta köks- och restaurangbiträden från Turkiet, Irak, Bangladesh, Egypten, Mongoliet och Syrien. Inom städyrken kommer de flesta från Mongoliet, Ukraina, Georgien, Thailand och Uzbekistan. Det finns väl snart inte någon svensk som städar eller jobbar i restaurangkök och samma tendens ser vi överallt i samhället. Den här politiken har drivits fram av samtliga partier i riksdagen (med möjligt undantag för SD, som dock är ganska tysta när det gäller demografin) och utvecklingen går nu i rasande takt. Att ifrågasätta vad som händer är inte möjligt inom ramen för den nuvarande offentliga samhällsdebatten. Den som försöker blir alltid utsatt för påhopp, diverse förnedrande glåpord eller tystas helt och hållet genom avstängningar på sociala medier.

En stor del av svenska folket kan tänka klart och förstår precis vad som händer och varför det händer. Sådana personer är en tillgång i det annars torftiga svenska debattklimatet och det är dags att fler hjälper dem att göra sina röster hörda. Makthavare som inte begriper konsekvenserna av sina egna beslut eller som vill tysta andra människor har inte längre monopol på sanningen. Men det är uteslutande tack vare internet som alternativa åsikter kan yttras och nå ut till många. Staten och media arbetar tillsammans för att söndra vårt land och försöker samtidigt hindra kritik mot dem som förstör landet. Helst ser man att svenskar lämnar landet eller blir en del av det nya mångkulturella Sverige och etniskt identitetslösa, förvirrade och rädda för att hävda rätten till sitt eget territorium.

Sverige hade kunnat vara ett tryggt och harmoniskt land om inte politikerna hade tillåtits att med hjälp av media förstöra det så mycket. Nu ser det tyvärr ut som om vi går in i en tid av ett djupare samhällsförfall som drabbar alla segment av samhället.

Här är några exempel på bättre informationskanaler som har många lyssnare och tittare, ibland fler än vad SVT:s pinsamt undermåliga debattprogram kan åstadkomma.

riverdetgamla-byggerdetnya

ALTERNATIV FÖR SVERIGE

Alternativ för Sverige bildades den 5 mars 2018 av personer som tidigare varit med i Sverigedemokraterna. Partiet vill införa ett mer demokratiskt valsystem, återinföra tjänstemannaansvaret och inrätta ett återvandringsverk för att lättare kunna utvisa utlänningar som begått brott eller skadar landet genom sin närvaro här. Andra frågor partiet driver är att göra tandvården kostnadsfri, återinföra den allmänna värnplikten och att Sverige ska lämna EU.

Partiet som har svenska flaggan i form av ett hjärta som partisymbol leds av Gustav Kasselstrand.

Alternativ för Sverige på Youtube.

Gustav Kasselstrands kanal på Youtube.

ARKITEKTURUPPRORET

Det finns alternativ till fyrkantiga lådor.

Arkitekturupproret är en opolitisk/politiskt obunden ideell folkrörelse som arbetar för vackrare arkitektur, trivsammare städer och mänskligare boendemiljöer.

BJÖRN GILLBERG

Miljöaktivisten Björn Gillberg har en egen Youtube-kanal där han driver sina teser.fe space, en säker men stängd hamn för någon åsiktsriktning – om ni alltid håller med varenda skribent har vi misslyckats.

CHRISTOPHER O’REGAN

Christopher berättar om människor och företeelser och händelser i det sena 1700-talets Sverige. Han finns på Youtube.

DET GODA SAMHÄLLET

”Stiftelsen Det Goda Samhället har ambitionen att bli det mediehus som Sverige saknar där det publiceras hederlig, genomtänkt, noggrant undersökt och väl formulerad information. Syftet är inte att etablera någon sorts balanserande ”motvikt” till etablissemangsmedia, utan att åstadkomma gedigen journalism och debatt som det ska vara.”

EXAKT24.SE

Exakt 24 startades i oktober 2019 med Erik Almqvist som chefredaktör. På sidan läser vi:

exakt24

Exakt24 är en politiskt oberoende nyhetssajt och plattform för debatt och diskussion. Vi är skribenter och opinionsbildare som inte anser att etablerade medier gör sitt jobb och vi vill bredda åsiktskorridoren. Sidan existerar helt och hållet tack vare donationer från läsare som vill att vi ska kunna fortsätta vårt arbete. På Exakt24 medverkar många olika skribenter och det är du som läsare som avgör vem du vill stödja genom en donation. Under varje artikel kan du välja att stödja just den skribent som du uppskattar mest.

Ledarsidan är konservativ och nationalistvänlig, men vi välkomnar alla röster som verkar för en fredlig och nyanserad debatt. Med avslöjande nyheter och orädda analyser, samt en levande idé- och kulturdebatt, är vår målsättning att i grunden förändra det svenska debattklimatet.

Med kompetenta medarbetare som Markus Jonsson, Sanna Hill och Jesper Johansson kan Exakt24 bli en lyckad satsning.

FRIA TIDER

Fria Tider är en nättidning som startades 2009 av Widar Nord. De publicerar nyheter och opinionsbildande artiklar i ämnen som etablerad media vill sopa under mattan. Fria Tider är tillsammans med Samhällsnytt två av de mest välbesökta alternativa nättidningarna på nätet.

HANS JENSEVIK

Nationalekonomen Hans Jensevik har en kanal på Youtube där han gör analyser av samhället ofta ur ett ekonomiskt perspektiv.

INGRID OCH MARIA

Ingrid och Maria är en blogg och en pod som drivs av journalisterna Ingrid Carlqvist och Marie Celander. De beskriver sig så här:

Vi lämnade båda mainstream-medierna 2011 för att vi inte längre stod ut med den förljugna världsbild som rådde på redaktionerna där vi arbetade. Vi upplevde båda att miljön drastiskt hade förändrats, visserligen hade det aldrig varit särskilt uppskattat att dra fram saker som gick mot strömmen, men det hade åtminstone varit möjligt. Plötsligt var det inte längre möjligt. De redaktioner som en gång bestått av en salig blandning av människor hade blivit allt mer strömlinjeformade.

Borta var de vresiga gamla gubbarna som höll benhårt på journalistiska principer, borta var petimäter-tanterna på korrekturavdelningarna som aldrig släppte igenom ett felplacerat kommatecken och borta var det öppna och respektlösa samtalet. Plötsligt hade samtalen tystnat och reportrarna gjorde exakt det de blev tillsagda att göra. Alla egna initiativ försvann och redaktionerna reducerades till textfabriker där inget stack ut.

Det var inte helt lätt att gå till ”The Dark side”

Det var inte helt lätt att lämna mainstream-medierna och gå till ”The Dark side” som alternativmedierna då betraktades som. 2012 var vi med om att starta Dispatch International, och även om vi trodde att våra gamla kolleger skulle bli irriterade kunde vi inte föreställa oss den veritabla hatstorm vi utsattes för – som kulminerade i mordförsöket på vår danske kollega Lars Hedegaard.

Den goda journalistiken i fokus

Sedan dess har vi prövat några olika varianter i den alternativa medievärlden, men Ingrid & Maria är faktiskt det första helt egna projekt vi gör. Det känns otroligt spännande att få sätta den goda journalistiken i fokus, att inte ha någon annan skyldighet än sanningen och ingen lojalitet mot någon annan än publiken: Det svenska folket.

Vi hoppas att ni vill följa med oss på denna resa i sanningens tjänst! Vi kan inte lova ständiga uppdateringar, vårt mål är inte att följa med i nyhetsflödet – det är det redan så många som gör med den äran. Vi ska i stället försöka ge er genomarbetade analyser, egna avslöjanden och reportage.

Vi arbetar i det svenska folkets tjänst!

Tveka aldrig att höra av er till oss! Kom med beröm eller kritik. Tipsa oss om saker ni tycker vi ska skriva om. Vi arbetar i det svenska folkets tjänst och sanningen är vår enda ledstjärna!

Vi har bestämt oss för att inte lägga vårt material bakom en betalvägg, framförallt eftersom vi vill nå så många som möjligt med vår journalistik. Därför hoppas vi att ni alla vill donera till oss, så att vi får möjlighet att leverera på toppnivå.

Varje vecka levererar de en eller två timmars nyheter och information på sin uppskattade pod.

JOHAN WIDÈN

Johan Widen finns på Youtube och har en populär och välbesökt kanal där han kritiserar politiker, myndigheter och annat.

JULIA CAESAR

Pseudonymen Julia Caesar har under lång tid försökt väcka debatt om den svenska migrationspolitikens följder. År 2010 blev hon känd för många invandringskritiker genom boken Världsmästarna: när Sverige blev mångkulturellt som blev en storsäljare. Hon har därefter skrivit flera böcker som sålt bra och fått goda recensioner av läsarna. Några som däremot inte gillat hennes åsikter är etablerad media som angripit henne verbalt och även gjort hembesök som ett led i sina kampanjer mot människor som utmanar makthavarnas agenda.

Skrev först krönikor på Snaphanen och redan tidigt blev hon

Några av hennes böcker:

Världsmästarna: när Sverige blev mångkulturellt (2010)

Fler ministrar borde gråta: tjugoen oönskade krönikor. (2010)

Landet som försvann: politiskt inkorrekta krönikor. (2014)

Goodbye Sweden: Chronicles of the Destruction of a Nation (2016)

Ombord på Titanic spelar orkestern (2018)

KARL-OLOV ARNSTBERG

Författaren, debattören och den tidigare professorn i etnologi vid Stockholms universitet driver bloggen Invandring och mörkläggning och har skrivit ett antal debattböcker som för migrationspolitiken. Några böcker har han skrivit tillsammans med journalisten Gunnar Sandelin.

Produktionen från de senaste åren innefattar följande böcker:

Invandring och mörkläggning. En saklig rapport från en förryckt tid (medförfattare: Gunnar Sandelin) (Debattförlaget 2013) (Boken ser ut att vara slutsåld, men kan kanske lånas på vissa bibliotek)

Invandring och mörkläggning II. Fördjupningar och förklaringar (medförfattare: Gunnar Sandelin) (Debattförlaget 2014)

Romer i Sverige (Debattförlaget 2015)

Nötskalet: Svensk invandringspolitik och dess konsekvenser (2016)

Priset, tolv författare om svensk repression (Debattförlaget 2017)

PK-samhället (Debattförlaget 2017)

Efter demokratin: sju essäer (Debattförlaget 2019)

KATERINA JANOUCH

Författaren och debattören Katerina Janouch och andra uttrycker åsikter om samhället på bloggen Katerina Magasin. Katerina har också skrivit många böcker i olika ämnen.

NYA TIDER

Nya Tider ges ut som en veckotidning på papper och  är den största – eller kanske det enda – alternativa tidningen som man kan få hem i brevlådan genom att prenumerera. Tidningen skriver:

Nya Tider är en nyhetstidning som granskar makteliten, besöker rättegångar och rapporterar de viktigaste nyheterna från Sverige och världen med unik information och från folkets perspektiv. Spännande läsning med ett politiskt inkorrekt och ärligt innehåll – som en riktig tidning ska vara.

Tidningen startades i oktober 2012 som en veckotidning på papper. År 2013 erhöll tidningen statligt presstöd för första gången, och presstödet har ökat i takt med att tidningen vuxit. Sedan den 1 april 2017 utkommer tidningen två gånger i veckan, där pappersutgivningen kompletterats med en digital utgivning på nätet varje vecka. Här på webben publicerar vi bara en eller ett par utvalda artiklar per vecka som vi låter vara olåsta.

Nya Tider har på kort tid fått ett brett stöd bland fritänkande människor som genomskådat hyckleriet i den etablerade pressen. De tycker liksom vi att det är hög tid att Sverige får en seriös och oberoende dagspress.

Vi arbetar för en öppen diskussion och demokratisk debatt, vilket vi tror är det bästa sättet att förebygga spänningar i samhället. Vi tror på yttrandefrihet och motverkar våld, hot och andra metoder som avser att tysta åsiktsyttringar.

Tidningen ges ut av förlaget AlternaMedia och är inte knuten till någon organisation eller något parti. Den riktar sig till alla som vill få en nyanserad bild av nyhetsflödet, som vill veta vad den gamla tidens medier utelämnat och som inte nöjer sig med den friserade och tillrättalagda bilden i etablissemangspressen.

Chefredaktör är Vávra Suk som har mångåriga erfarenheter från den alternativa politiska miljön.

NYHETSBYRÅN

NyhetsbyrånNota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad. Vi kommer att skriva mycket om t ex vårdpolitik, migration, polisväsende, försvar och säkerhet. Vi kommer också att plocka fram statistik eller röra oss på kulturens område.

PETER KRABBE

Arkitekt med 40 års verksamhet i Vellinge kommun. Arbetar med alla sorters husbyggnadsprojekt och samhällsplanering. Planförfattare till bevarandeplanerna för Skanör och Falsterbo, förutom 30-talet andra planuppdrag för Vellinge och andra sydskånska kommuner. Arkitekt för ett stort antal nybyggnader och ombyggnader, såväl inom sektorn kulturhus som modern arkitektur. Bloggen finns här.

RADIO BUBBLA

Radio bubbla är en frihetlig pratradio som sänder ungefär tre gånger i veckan.

SAMHÄLLSNYTT

Samhällsnytt är nättidning som specialiserar sig på områden där stora media sviker.

”Samhällsnytt tar ett brett publicistiskt grepp. Vi specialbevakar de områden där etablissemangsmedia uppvisar underlåtenhetsförsyndelser, men fokuserar också brett på allmän nyhetsjournalistik. Dessutom gör vi regelbundet granskande och grävande filmreportage.

Vår målsättning är att vara den publicistiska produkt som framtidens samhällsintresserade mediekonsumenter vill ha och har rätt att kräva.”

Kent Ekeroth som tidigare var riksdagsledamot för Sverigedemokraterna är en av personerna bakom Samhällsnytt. Ansvarig utgivare och chefredaktör är Mats Dagerlind.

SHA 70

SHA 70 är en kanal på Youtube som bedrivs av en före detta polis. Han skriver om sin kanal:

”Rättvisa på riktigt. Återinför svensk lagstiftning i domstolarna. Hur ser det ut bakom kulisserna på svenskt rättsväsende? Det ska vi behandla på denna kanal.”

SUNT FÖRNUFT

Blogg som drivs av författaren och debattören Magnus Stenlund.

SVENSKA ZONER

Svenska zoner är en hemsida som försvarar svenskarnas land.

SWEBBTV

Swebbtv är en av de största alternativa TV-kanalerna med egen hemsida och varierade utbud av ämnen.

YTTRANDEFRIHETSOMBUDSMANNEN (YO)

Yttrandefrihetsombudmannen är till för att försvara yttrandefriheten. Föreningens målsättning lyder:

”Föreningens ändamål är att främja yttrandefriheten genom att bedriva opinionsbildning och ge hjälp till privatpersoner och organisationer som hindrats i utövandet av sin yttrandefrihet.”

YO har fyra mål: bevaka yttrandefrihetsinskränkningar, anordna offentliga möten om yttrandefrihet, bistå utsatta för hinder att yttra sig och reformera lagstiftningen om Hets mot folkgrupp och förtal.

YO förmedlar om möjligt juridisk hjälp till privatpersoner och organisationer som hindrats i utövandet av sin yttrandefrihet.

Länk till hemsidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s