Olika ämnen

Åldringar sparkas ut, migranter får deras bostäder

Det har pågått länge. Äldreboenden läggs ned, åldringarna sparkas ut och migranter får deras bostäder. Det är vanligt förekommande och pågår över hela landet, men sker i det tysta och helt utan att allmänheten får kännedom om hur det går till och varför åldringar så brutalt sparkas ut från sina hem.

Det handlar om dolda agendor och mygel. Det handlar om politiker som försöker dölja att de är mer intresserade av att hjälpa nyanlända migranter att få bostäder än att hjälpa svenska åldringar som behöver trygghet  under sina sista år.

Vanligtvis går det till så att åldringar sägs upp och tvingas flytta från sina boenden som sägs vara i behov av renovering. I det tysta flyttas sedan åldringarna till andra platser ofta under protest och svåra umbäranden. Det har hänt att åldringar som tvångsförflyttats på det här sättet har avlidit.

Det senaste exemplet gäller äldreboendet Dianagården på Artemisgatan 2 i Stockholm som ligger i Hjorthagen i stadsdelen Östermalm nära Ropstens tunnelbanestation.

Politikerna i Stockholm beslutade sig för att lägga ned äldreboendet med hänvisning till att toaletterna var 5 cm för små.

Mikael Willgert från Swebbtv undersökte i början av 2019 ärendet och ställde frågor till berörda politiker. Ordförande i stadsdelsnämnden, Andrea Ström (M), ansåg att det var viktigare att genomföra ett integrationsprojekt än att låta svenska åldringar få bo kvar i sina äldreboenden.

andrea-strom-M-hjorthagen

Andrea Ström (M) vill att migranter ska få företräde till bostäder på Östermalm

Andrea Ström säger att hon vill att ”hela Östermalm är med och tar ansvar för integrationen”, vilket är en omskrivning för att stora delar av Östermalm ska påtvingas migranter och att dessa migranter ska få förtur till bostäder och social service. Svenskar i allmänhet blir överkörda av politiker som uppvisar både okänslighet och hänsynslöshet när de bidrar till att ändra på demografin i Sverige och gör svenskar till andra klassens invånare.

Inledningsvis framhöll politikerna att Dianagården inte skulle bli ett migrantboende, men likväl blev det så. Nu har de svenska åldringarna sparkats ut och migranter är på väg att flytta in.

48 lägenheter på Dianagården har rustats upp och de första migranterna från tredje världen har flyttat in. Skattebetalarna står för alla kostnader och politikerna ger den svenska nationen ytterligare ett knivhugg i ryggen.

Samma ämne:

Hur Dianagården blev ett migrantboende

Lennart Hoa Hoa Dahlgren om gamlingar som sparkas ut från äldreboenden

Reportage om hur gamlingar sparkas ut från Fristads äldreboende i Stockholm

Kategorier:Olika ämnen

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s