Småföretag som rekommenderas

Väderstad Centralkonditori och Väderstad Centralkrog

Väderstad Centralkonditori är ett av de bästa fiken som finns i Sverige. Det finns andra som är riktigt bra, men få kan mäta sig med Väderstad. Konditoriets har en lång historia, längre än de flesta andra fik i Sverige.

Det hus som konditoriet finns i byggdes 1914 som konditori. På 1920-talet fanns det slakteri i källaren och övernattningsrum på övervåningen. Under 1950-talet fanns det flera fik i Väderstad men alla har lagts ned – utom Centralkonditoriet.

År 2014 fyller fiket 100 år. Nästan halva sortimentet består av olika sorters bullar, men här finns kakor, surdegslimpor och frallor. Nu har man också ett eget knäckebröd, Väderstadknäcke som har blivit väldigt populärt.

Det finns tre saker som sticker ut när man besöker konditoriet. Miljön är fantastisk trevlig. Bakverken är otroligt goda och dessutom billiga. Många åker tiotals mil för att ta en fika eller köpa några av de hembakade produkterna.

kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com

För en tid sedan öppnades filialen Väderstad Centralkrog som serverar god dagens lunch och á la carte. De har dessutom catering och festmenyer för större sällskap. Här är några bilder från krogen (som också är värd ett besök).

kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com kulturbilder.wordpress.com

Fler kvalitetsföretag här.

kulturbilder.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s