Textarkivet

Är Anders Ygeman (S) den minister som ljuger mest?

Socialdemokratiska politiker och särskilt sådana ministrar tycks ha tillsatts för att de är så bra på att ljuga. Lögnerna är så många och förekommer så ofta att det sär svårt att hänga med. Eftersom SVT och media i allmänheten skyddar ljugande politiker så vet inte stora delar av allmänheten ens om att de ljuger.

Om någon politiker i ett visst annat parti skulle ljuga systematiskt så skulle SVT snabbt vara framme med anklagelser, men när socialdemokratiska politiker ljuger så skyddas de alltid.

Anders Ygeman ljuger i vapenfrågan.

Tävlingsskytten Pia Clerté oroas över att halvautomatiska studsare för jakt kan förbjudas. I samband med det skrev hon 2016 ett brev till Anders Ygeman och frågade varför han vill stoppa hennes sport. Han svarade på brevet och Pia Clerté svarade i sin tur och kunde beslå hon med uppenbara lögner. Breven kan läsas här.

Anders Ygeman ljuger om brottsligheten.

Inrikesminister Anders Ygeman framhöll år 2017 i en tv-soffa att sjunkande inbrottssiffror i Laholm varit en positiv effekt av polisens omorganisation. Polisen i Laholm och lokalpressen kunde snabbt bevisa att Ygeman ljög. När lokalpressen sökte honom för att kommentera det gick det inte att nå honom. Men till slut tvingades han kommentera sitt tidigare påstående, men försökte då bortförklara sig:

– Jag har läst det jag har sagt i SVT och jag förstår att man kan uppfatta det som att jag sa att det var omorganisationen som hade varit framgångsfaktorn i Laholm. Men det var inte min avsikt och har det framstått så var det felaktigt, det råder det inget tvivel om.

Anders Ygeman och IT-skandalen.

It-skandalen avslöjades när Transportstyrelsens tidigare generaldirektör Maria Ågren utretts för att ha varit ovarsam med hemliga uppgifter. Skandalen var att driften av Transportstyrelsens it-system flyttades till Östeuropa och att utlänningar då fått tillgång till skyddad svensk information. Säpo ville stoppa den verksamheten, men den fortsatte ändå. Statsråden Anders Ygeman och Anna Johansson lämnade regeringen efter skandalen. Inrikesminister Anders Ygeman hade kännedom om bristerna iTransportstyrelsen men inte agerat. Den borgerliga alliansen väckte 2017 misstroende mot tre socialdemokrater: försvarsminister Peter Hultqvist, infrastrukturminister Anna Johansson och inrikesminister Anders Ygeman. Det framkom också att Ann Linde (S) kände till bristerna redan 2015 är hon var statssekreterare åt dåvarande inrikesminister Anders Ygeman.

Regeringen försökte länge mörklägga skandalen som man kan läsa om här.

Anders Ygeman ljuger om satsningar på äldre.

I januari 2020 satt Anders Ygeman i SVT:S Aktuellt och påstod att det inte satsas en enda krona på den äldre i kommunerna där SD är med och styr. En som reagerade på den var kommunpolitikern Louise Erixon (SD) i Sölvesborg som i et inlägg på Facebook kunde avslöja hans lögner. Hon skrev:

Jag trodde inte mina öron igår när Anders Ygeman (S) satt i Aktuelltstudion och ljög om att det inte satsas en enda krona på de äldre i kommunerna där SD är med och styr.

I Sölvesborgs kommun var Omsorgsnämnden i år den nämnd som av Samstyret fick det enskilt största ökade anslaget. Min uppfattning är att denna nämnds verksamhet under tidigare Socialdemokratiska styre varit underfinansierad och har ofta inte fått ta del av de medel som behövts. I år ökar vi anslaget med nästan 7,8 mkr (ca 6,7 mkr med lönekompensationen borträknad) vilket möjliggör många viktiga satsningar – inte minst på kvalitétsundersköterskor. I vår kommun motsvarar ca 20 mkr 2 procent.

Bland det första vi i Samstyret gjorde när vi tillträdde var också att anställa en särskild äldrekurator eftersom vi tar Socialstyrelsens siffror om den psykiska ohälsan i gruppen på allvar. Vi satsar också på den sociala verksamheten för att minska ensamheten och för att istället skapa en meningsfull tillvaro. Äldrepolitiken är viktig för oss i Samstyret och personligen är det en hjärtefråga för mig som för bara några veckor sedan valde att praoa både på särskilt boende och med nattpatrullen.

Jag tycker att man borde kunna förvänta sig mer än hittepåfantasier från en minister och jag väntar mig att Anders Ygeman snarast levererar en ursäkt för sitt lögnspridande.

Anders Ygeman ljuger om Nobelpris till Trump.

För någon vecka sedan satt Anders Ygeman i ett propagandainslag SVT:s Agenda den 24 januari 2021 och påstod att Jimmie Åkesson vill ge Donald Trump Nobels fredspris. Det var bara det att Jimmie Åkeson har aldrig framför en sådan åsikt. Jimmie Åkesson: ”Jag har aldrig sagt det, det är en ren lögn.”

Anders Ygeman ljuger om att Jimmie Åkesson vill lägga ner public service.

För någon vecka sedan satt Anders Ygeman i ett propagandainslag SVT:s Agenda den 24 januari 2021 och påstod att Jimmie Åkesson vill lägga ned public service. Jimmie Åkesson svarade: ”Jag har aldrig föreslagit att man ska lägga ner public service, det är en ren lögn.” Nu kunde han passat på att kritisera SVT som ständigt går maktelitens ärenden. Den chansen ges bara i direktsändning.

Anders Ygeman ljuger om Donald Trump.

Anders Ygeman påstod i SVT:s Agenda den 24 januari 2021 att ”Donald Trump har uppmanat till våld” och att det därför var rätt av Twitter att stänga av honom trots att han då var president med 89 miljoner följare. Ygeman: ”Det anmärkningsvärda är att vi har en president som uppmanar till våld.” Först framför Ygeman en lögn och accepterar sedan att 89 miljoner människor fråntas möjligheten att höra presidentens åsikter utan att ens kontrollera vad som är sant. Det ligger i den socialdemokratiska agendan att tysta människor som har ”fel” åsikter och att ljuga för att kunna tysta dem.

Anders Ygeman ljög om död polis i USA.

Anders Ygeman skrev på sociala medier att en polis hade blivit brutalt ihjälslagen i USA. När TV-kanalen Riks undersökte saken visade det sig vara en lögn. De döde polismannen hade avlidit av naturliga orsaker. Anders Ygemans pressekreterare Fredrik Persson vägrade att kommentera eller korrigera lögnen.

Anders Ygeman tillåts komma undan med sina lögner för att SVT går Socialdemokraternas ärenden.

Dick Erixon skrev i juni 2020:

Som den satiriker han är, kan Jens Ganman inte låta bli att driva hejdlöst med Anders Ygeman (S) som i egenskap av inrikesminister och ansvarig för statens säkerhetsarbete inte talade med statsministern om att enorma mängder säkerhetsklassad data från Transportstyrelsen olagligen hamnat i Serbien – därför att han inte hittat ett säkert rum att tala med statsministern i.

Transportstyrelsen står för ett av vår samtids största säkerhetsläckage. Ygeman och infrastrukturminister Ann Johansson (S) tvingades bort från sina ministerposter av riksdagen, men kom snabbt tillbaka på tunga poster inom Socialdemokratin.

Ganman återger Ygemans svar till varför han inte informerat statsministern om detta enorma säkerhetsläckage och resonerar sedan om beteendet.

”Jag vet inte vad som är mest graverande: att Ygeman tyckte att han kunde ljuga på det här skamlösa sättet eller att journalistkåren lät honom komma undan med det. Inga säkra rum? Verkligen? Den fråga journalisterna borde ha bitit sig fast i är: snälla Anders…. hur pratar ni då överhuvudtaget med varandra på jobbet? Ni som sitter i regeringen? Det är väl inte bara det här med Transportstyrelsen som är känsligt?”

I ett annat sammanhang säger Ygeman:

Anders Ygeman är ledare för Socialdemokraterna i riksdagen. Han tycker inte att man kan vara politiker för Socialdemokraterna om man sprider lögner. Socialdemokraternas politiker ska tala sanning om de andra partiernas politik, säger han.

Men när han själv ljuger är det inga som helst problem. Det ingår i rollen som partiföreträdare att ljuga efter behag för att vinna politiska poäng.

Allt är vinklat, tillrättalagt för att passa en viss agenda, oftast en socialdemokratisk sådan. Fler medborgare måste börja ställa krav på sina styrande politiker. Om de skulle göra det och dessutom välja politiker som vill Sveriges bästa istället för att förstöra landet skulle precis allt se bättre ut i Sverige.

Om SVT hade var ”public service” på riktigt så skulle de ha avslöjat alla hans lögner. De skulle också ha frågat varför han inte har avgått när han själv säger att ”man kan vara politiker för Socialdemokraterna om man sprider lögner.” 

Det vore intressant att höra svaret när lögnerna nu är så många.

Samma ämne:

Sverigedemokraterna är grisar

Ingen planterar bananträd i Vilhelmina

Sverige tog emot näst flest kvotflyktingar i världen 2020

Borlänges förfall

Sverige har tagit emot över 3 miljoner migranter sedan 1970

Etniska svenskar snart i minoritet

Bara 5 miljoner svenskar kvar vid seklets slut

Mångkulturbeslutet måste upphävas

Sverigeälskare är grisar tycker Hultqvist!

Socialdemokraternas Sverige – våld, överfall och rån varje dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s