Tankar om samhället

Storebror ser dig: Övervakningssamhället tar ett fastare grepp om Sverige

Sverige står inför en omfattande förändring i fråga om övervakning och säkerhet. Regeringen, tillsammans med Sverigedemokraterna och andra politiska partier i riksdagen, föreslår en betydande ökning av antalet övervakningskameror i landet. Målet är att nå omkring 5 000 kameror inom de närmaste åren. Förslaget presenterades nyligen av statsminister Ulf Kristersson, finansminister Elisabeth Svantesson och justitieminister Gunnar Strömmer.

Sedan 2023 har det framgått att regeringen använder den ökande brottsligheten som en motivering för den utökade övervakningen. Kritiker menar dock att brottsligheten inte har hanterats radikalt, vilket väcker frågor om de verkliga motiven bakom övervakningsåtgärderna.

Brottslighet och övervakning

Under en pressträff 2023 med justitieminister Gunnar Strömmer, där även Katja Nyberg (SD), Camilla Brodin (KD) och Martin Melin (L) närvarade, belystes den eskalerande grova brottsligheten i Sverige. Bombdåd, skjutningar och annan allvarlig brottslighet har satt Sverige på kartan som ett av de farligaste länderna i EU. För att motverka detta vill regeringen och SD öka möjligheterna att förebygga och stoppa brott genom ökad kameraövervakning.

Strömmer betonade att fler övervakningskameror är ett viktigt steg för att identifiera och lagföra brottslingar. Camilla Brodin (KD) förklarade att kameraövervakning är ett effektivt verktyg i kampen mot gängkriminalitet och att det måste bli enklare att få tillstånd för kameror i offentliga miljöer. Samtidigt vill Katja Nyberg (SD) skynda på införandet av ansiktsigenkänning och drönarövervakning.

Alla ser dig. Du kanske inte bryr dig eftersom du är en hederlig person, men det handlar om att vi får att samhälle där ingen längre kan undvika att vara övervakad i telefon, mejl och på gator och torg.  Alla registreras och Tidöregeringen gör övervakningen mer vanlig.

Kritiska röster och migrationspolitiken

Trots den ökade övervakningen har många påpekat att den grova brottsligheten inte har minskat, utan snarare ökat. Kritiker argumenterar att det verkliga problemet inte adresseras: den liberala invandringspolitiken som har lett till en hög invandring och därmed en ökad brottslighet. Det framhålls att politikerna inte verkar vilja ta itu med roten till problemet, utan istället fokuserar på övervakning.

Regeringen och dess allierade har inte föreslagit några omfattande åtgärder för att stoppa massinvandringen eller genomföra ett återvandringsprogram för kriminella invandrare. Detta väcker frågor om politikerna är medvetna om problemens grundorsaker eller om de medvetet undviker dessa frågor av ideologiska skäl.

Ett permanent övervakningssamhälle?

Den föreslagna ökningen av övervakningskameror och användningen av avancerad teknik som ansiktsigenkänning och drönare innebär att Sverige rör sig mot ett samhälle där övervakning blir en permanent del av myndigheternas arbete. Kritiker fruktar att denna utveckling inte bara riktar sig mot brottslingar utan också kan användas för att övervaka politiskt oppositionella och andra grupper som motsätter sig den rådande politiken.

Den ökande övervakningen ses som en del av ett större problem där politikerna inte är villiga att erkänna och hantera de negativa konsekvenserna av den nuvarande migrationspolitiken. Många menar att ett verkligt effektivt brottsförebyggande arbete skulle kräva en mer restriktiv migrationspolitik och omfattande återvandring av de invandrare som bidrar till den grova brottsligheten.

Slutord

Sverige står vid ett vägskäl där valet står mellan att fortsätta på den inslagna vägen med ökad övervakning eller att ta itu med de grundläggande orsakerna till den ökade brottsligheten. Frågan om övervakningskameror är bara en del av en större debatt om säkerhet, frihet och migrationspolitik. 

Det märkliga är att när brottslingar med utländsk bakgrund grips idag med hjälp av övervakningskameror så får de de som regel stanna kvar i Sverige även om brotten har varit grova.

Övervakningssamhället breder ut sig för att makteliten vill kontrollera alla medborgare och då använder man brottsligheten som ett svepskäl för att folkflertalet ska godkänna sådan övervakning. Politikerna använder fiffel och båg för att kunna genomföra sin politik vare sig det handlar om att tvångsansluta oss till Nato, låtsas att EU är bra och att DCA-avtalet ska skydda oss från hot.

De åtta riksdagspartierna fyller bara en funktion och det är att vara hantlangare åt krafter som bryter ned vårt land. De måste bort och nya partier måste in. Så länge de nuvarande riksdagspartierna partierna som förstör vårt land får sitta kvar kommer ingenting att blir bättre. De försöker bara dölja vissa problem med en kosmetisk politik och hoppas då att folk ska ge dem förnyat förtroende fast de är totalt odugliga.

Samma ämne:

Regeringen: Mer övervakning av medborgarna

Skräckscenariot: Maktelitens krig mot folket
Sångtext: Jimmie Åkesson och alla hans svek.
Jimmie Åkessons tal i Almedalen är en politiskt förklädd teater
NEJ till NATO, EU och DCA-avtalet är ett absolut måste
Ryssland hotar inte Europa, det är ett falskt påstående
Globalisterna måste motarbetas mer målmedvetet
Jimmie Åkesson och SD sålde ut Sverige. 
Bergmark och Rönne: ”Sverige nu officiellt ockuperat av USA”
Riksdagen röstade ja till DCA-avtalet idag (18 juni 2024)
DCA-avtalet är skadligt för Sverige
Demonstration mot DCA-avtalet
Adam Rydström avslöjar SD som ”kontrollerad opposition”
Sverigedemokraternas förfall i sammanfattning
Elsa Widding ställer krigsminister Pål Jonson mot väggen om DCA-avtalet

2 svar »

  1. Undrar om ni släpper in kommentarer?
    Vår framtid är själva bli mobilt BankID.
    Resan mot den slutgiltiga lösningen på en allomfattande global övervakning är på gång. Successivt fogas tekniker samman.
    När kvantdatorer och får sitt kommersiella genombrott kommer allt att kunna övervakas momentant, allt levande av intresse, likt den teknik som nu styr våra industriers obemannade fabriker.
    Dock, det slutgiltiga övervakningssamhället gör sin entré först när våra kroppar förses med biologiskt interface kopplade till varje individs unika genavtryck.
    En byggsten till detta var under projekt ”plandemin” vaccinera flertalet, kräva vaccinpass, senare överlåta till WHO att ensamt besluta vad som är pandemi och därmed tvångs- vaccinera alla.
    Vilket öppnar för skarpa tester.
    Det handlar ytterst om att successivt utveckla detta unika biointerface och infoga i oss alla, livslångt fungerande, fram till det att abonnemanget upphör.
    Osannolikt, inte!
    Det tar tid att bygga ett imperium, det väntar dock snart runt hörnet, bara några få passbitar bort.

Lämna en kommentar