Tankar om samhället

Insekter i maten godkänt av EU. Syrsor, maskar och gräshoppor i maten.

Snart kommer du att äta insekter utan att du vet vad du äter. Du kanske äter en pizza, någon soppa, bröd eller kex utan att ha en aning om vad det innehåller. Du kanske vill ha en sås till din mat och köper något du tror passar. Många kanske har sett hur Sverige Television då och då framställer insekter som framtidens föda. SVT har helt enkelt marknadsfört vad EU nu har genomfört och som kommer att bli mer och mer vanligt. Som vanligt i Sverige förekommer inga offentliga debatter när olika påbud tvingas på oss. Svenska folket får knappt veta vad som händer i samhället och hur olika nya påbud införs eller varför de påtvingas oss. Det gäller allt från massmigration, till EU-politik och ett kommande medlemskap i Nato. Det gäller också vapenleveranser till krig och omfattande asylmottagning som vi inte har bett om. Allt är påtvingat och med hjälp av SVT framställs viss politik och vissa påbud som nödvändiga och gynnsamma för vårt land.

Från den 23 januari i år finns en förordning från EU som legitimerar insekter i livsmedel.

Nu ska vi äta insekter. Stefan Torssell skriver:

Den 23 januari i år träder den nya EU-förordningen 2023/5 i kraft. Förordningen har antagits av EU-kommissionen. Den innebär att livsmedelsbolagen har rätt att använda avfettat pulver bestående av hussyrsa (Acheta domesticus) i livsmedel till allmän försäljning. Enligt punkt 3 gäller tillsatsen i livsmedel som matbröd, kex, såser, pizza, soppor, nötter och köttberedningar och mycket, mycket mer. Enligt punkt 8 har EU:s livsmedelsmyndighet (EFSA) rekommenderat att undersöka om inblandning av hussyrsa i livsmedel är allergiframkallande. Utfärdat Bryssel den 3 januari 2023. Undertecknat av Ursula von der Leyen.

Jag har kollat den tyska och svenska publikationen om detta verkligen kan vara sant. Jo det är det! En förordning innebär att den blir giltig i alla EU-länder utan att de enskilda länderna kan påverka. En vara som får säljas i ett land får säljas av alla. De som ännu tror att vi i Sverige kan påverka EU kan ge upp den tanken. EU bestämmer över Sverige. Köper ni kex till ert barnkalas så äter ungarna hussyrsor. Föräldrar som lämnar in barn till barnkalas brukar berätta om allergier. Men vem kan veta att i pizza, kex och industritillverkade potatisprodukter så döljer sig insekter. 

Välkommen till det moderna europeiska köket! Kommer garanterat att finnas i restaurang- och krogbranschen över hela Europa. Hussyrsa sägs ha en mild och relativt neutral nötig smak. Detta är den tredje insekten som har godkänts i europeiska livsmedel. Tidigare har även mjölmask och vandringsgräshoppa godkänts. På tur står tropisk hussyrsa, honungsbi, drönarpuppa och svart soldatfluga. Min gissning är att folk kommer att bli ännu sjukare och ännu mer äcklade av allt livsmedelsindustrin tillverkar. Flera länder har aktivt börjat motverka jordbruk som makthavarna försöker lägga ner. Folk ska sluta äta kött och övergå till insekter. Vi är inte där ännu, men vi är på väg dit.

Stefan Torssell på Facebook, 20 jan 2023

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s