Tankar om samhället

Bertil Malmberg (SD) kritiserade invandring – fick böta

Sverigedemokraternas gruppledare i Trosa, Bertil Malmberg, som också är ledamot i regionfullmäktige, dömdes den 7 oktober för hets mot folkgrupp. 

Fria Tider skrev i januari i år att Migrationsverket har börjat dela ut uppehållstillstånd till människor från Sydsudan i centrala Afrika. 2019 kom 223 personer därifrån hit och 2020 kom 274 personer hit och nu är många fler på väg. Den första gruppen hade redan placerats i följande kommuner: Ale, Ekerö, Haninge, Krokom, Kungsbacka, Lidingö, Lund, Mölndal, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Söderköping, Täby, Uppsala, Vaxholm och Vilhelmina. Fler sydsudaneser skulle också komma till: Ale, Botkyrka, Ekerö, Falkenberg, Ljusdal, Lomma, Mörbylånga, Norrtälje, Nynäshamn, Partille, Robertsfors, Skurup, Sollentuna, Solna, Stenungsund, Stockholm, Tjörn, Trelleborg, Trosa, Täby, Vadstena, Vallentuna, Värmdö och Österåker.

Bertil Malmberg har motsatt sig den här invandringen och påbörjade ett anförande i regionfullmäktige den 27 april i år där han ifrågasatte Migrationsverkets beslut om att importera dem till Sverige. Malmberg avbröts av fullmäktiges ordförande Tomas Borin och fick inte avsluta sitt anförande. 

Malmberg hann säga bland annat följande:

”Under året har Migrationsverket i sin brist på vishet placerat ett antal sydsudanesiska kvotflyktingar i Sörmland. Det hör till saken att befolkningen där är bland de folkslag som har lägst intelligens i hela världen, vilket är väl belagt i forskning.”

Efter sitt korta och avbrutna anförande blev han polisanmäld för ”hets mot folkgrupp” av socialdemokraten Christine Gilljam. Hon tillhör ett parti som systematiskt har förstört vårt land genom att skapa getton, importera brottslighet och ändra på demografin. Hon uppfattade Malmbergs tal som kritik mot import av okvalificerade människor från en dysfunktionell kultur och mot socialdemokratisk galenskap samt mot Migrationsverkets beslut att importera ett stort antal sydsudaneser. I socialdemokraternas Sverige är det tabu att ifrågasätta deras absurda politik och alla som gör det ska helst polisanmälas, åtalas och straffas eller skrämmas till tystnad.

Fria Tider hade undersökt på vilket sätt sydsudaneserna skulle bli en tillgång för Sverige och kom fram till följande:

”Sydsudaneser presterar IQ-mässigt på ungefär samma nivå som bushmän och pygméer – de folkslag som har lägst intelligens i hela världen – visar ny forskning. Tidigare har väldigt få sydsudaneser kommit till Sverige, men nu har Migrationsverket börjat hämta hit dem i mängder som ”kvotflyktingar”. 

I somras åtalades Malmberg av chefsåklagare Robert Eriksson som förklarat att det inte spelar någon roll om Malmbergs uttalande om sydsudanesernas låga IQ är sant eller inte, uttalandet var ändå brottsligt.

Bertil Malmberg dömdes vid Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp och fick ett bötesstraff på 24 000 kr. SD valde att frysa Malmbergs medlemskap i partiet istället för att försvara honom. Förhoppningsvis överklagas domen.

Samma ämne:

Sverigedemokrat dömd för hets mot folkgrupp
SD-politiker dömd för att ha hänvisat till vetenskaplig studie
Om intelligens, samtal mellan Magnus Stenlund och Karl-Olov Arnstberg.
IQ compared by countries
Bertil Malmberg (SD-Trosa), sydsudaneserna och ”öppen svenskhet”
Migrationsverket hämtar Sydsudaneser från Afrika till småorter i Sverige
Stefan Sauk om brottsutvecklingen i Sverige
Så koloniseras Sverige
Invasionsverkets groteska verksamhet
Bertil, 81, kan sparkas ur SD efter IQ-domen: ”Jag är inte imponerad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s