Tankar om samhället

Sveriges största asylboende ligger i Vänersborg

Sveriges största asylboende ligger på Restad gård i Vänersborg. Här har tusentals asylsökande familjer och ”ensamkommande” främst från Afrika och Mellanöstern bott sedan Migrationsverket öppnade ett mottagningskontor i området. Idag bor flera hundra familjer där och de slussas sedan vidare ut i samhället till kommuner och orter och blandas med svenskar i skolor, på arbetsplatser och i andra sammanhang. Svenskar som ogillar den här utvecklingen har ingen chans att undvika omvandlingen av det egna landet. 

En av många byggnader i området.

Om Restad Gård

Restad Gård är en stadsdel utanför centrala Vänersborg. Gården har varit kronoegendom och boställe åt landshövdingar.

Den nuvarande huvudbyggnaden uppfördes under slutet av 1700-talet när Johan Fredrik Lilliehorn var landshövding. Den stora parken sköttes om av trädgårdsmästare och annan personal. I mitten av 1800-talet bodde och arbetade omkring 80 personer på egendomen.

År 1905 uppfördes ett hospital som 1930 fick namnet Restad sjukhus och då hade över 1 000 vårdplatser. Restad sjukhus var ett av de största sjukhusen i Sverige.

2009 sålde Västra Götalandsregionen hela Restad Gård till Niklasberg Fastigheter AB. Idag finns flera verksamheter på Restad Gård. 2014 flyttade Migrationsverket sitt mottagningskontor i Trollhättan till Vänersborg. På Restad gård bodde 2017 omkring 1 700 asylsökande där och idag är de över 500.

Migrationsverket och kommunen är ansvariga för denna suspekta verksamhet som går ut på att placera människor från jordens alla hörn i Restad och sedan slussa ut dem till olika orter i hela landet. En annan aktör är Bräcke diakoni som genom egna mobila asylteam och Röda Korset ger stöd åt regeringens migrationspolitik som söndrar Sverige och skapar gigantiska problem som bara växer och förvärras. Bräcke diakoni började arbeta 2014 med ”asylsökande och nyanlända” och gör sitt yttersta för att de ska ”integreras” i samhället. Från Restad Gård utgår aktörer som aktivt gör Sverige till ett ”blandland”, ett mångetniskt samhälle där svenskar är ett av många folk. I Göteborg finns migranter från 184 olika länder, för 50 år sedan bodde endast svenskar och några få invandrare från närbelägna länder där. Hela Sverige står inför en enorm demografisk förändring som är påtvingad av makthavande politiker.

Bräcke diakoni driver asylboenden och äger hotell

Bräcke diakoni startade sitt ”mobila asylteam” i Skara 2013 i samband med att många asylboenden öppnades efter en kraftigt ökad asylmottagning och illegal invandring. Just i Skara bor och verkar entreprenören Bert Karlsson som startade ett asylföretag med mängder av asylboenden över hela landet. Bert Karlsson underlättade massmigrationen till Sverige och tjänade samtidigt stora pengar på en politik som har skadat landet oerhört mycket. Pengar som kom från skattebetalarna.

Dagens Samhälle skrev om Bert Karlssons asylboenden:

”Överlägset största aktören på asylboenden är Bert Karlsson. Hans företag Jokarjo är mer än tre gånger större än tvåan på listan. Jokarjo svarar för 12 procent av Migrationsverkets totala utbetalningar för tillfälligt asylboende 2015. Med den snabba tillväxt företaget hade hösten 2015 räknar han med att det i dag omsätter ”nästan en miljard på årsbasis räknat på nuvarande månadsomsättning.

Bert Karlsson och hans företag ger sig nu också in på HVB-marknaden. Det är ett område som vuxit starkt på grund av att antalet ensamkommande barn och ungdomar ökade kraftigt under hösten 2015.”

Det är en lukrativ bransch. Bräcke diakoni och Röda Korset arbetar tillsammans på Restad Gård och ”utför insatser för att motverka psykisk ohälsa” bland asylsökande. När de presenterar sin verksamhet låter det lika falskt som när Bert Karlsson skröt över den höga standarden på sina asylboenden. De asylsökande med eller utan asylskäl från avlägsna delar av världen transporteras till Sverige och övriga Europa som ett led i en slags nykolonisering av vårt land och andra länder, även om Sverige förmodligen är värst drabbat. Det är synd om många människor i världen, men det betyder inte att de måste komma till Sverige eller ens till Europa. Det betyder däremot att världen är full av problem och att dessa problem kan lösas på andra sätt än att låta miljoner människor få komma hit, människor som i de flesta fall bara vill ha ett bättre liv. Ingen frågar svenska folket om de vill överlåta landet åt miljoner nya människor från andra kulturer och i praktiken ge bort allt det som våra förfäder skapat i form av välstånd och trygghet.

Bräcke diakoni och Göteborgs stadsmission planerade under asylvågen 2015-2016 att öppna ett stort antal asylboenden tillsammans med företaget Fairways Engagemangsboende AB.

I juli 2016 tog Bräcke diakoni över Hotel Falköping efter den tidigare ägaren Bo Möller som drivit hotellet i 21 år. Då hade Bräcke diakoni redan tagit över Mössebergs kurortshotell och tanken var sannolikt att kunna upplåta utrymmen åt asylsökande som vid den här tiden översvämmande landet efter att först Fredrik Reinfeldt och sedan Stefan Löfven öppnade gränserna för storskalig invandring. Myndigheterna sökte med ljus och lykta efter bostäder åt de asylsökande och mängder av asylentreprenörer tjänade stora pengar (som skattebetalarna tvingades stå för). Bert Karlsson, Jan Emanuel Johansson (S) från Norrtälje är de mest kända, men bakom dem finns hundratals andra hänsynslösa personer som medverkat i förstörelsen av vårt land.

Svenska folket är förlorarna även om det tyvärr finns många svenskar som gladeligen medverkar till att ge bort landet. Inte mindre än 80 procent av invånarna i Vänersborg röstade 2018 på partier som vill ha stor invandring till Sverige. Asylboendet på Restad Gård har enligt Bräcke diakoni fått beröm av kungen och ministrar för sin verksamhet. 

Vid entrén till Restad gård står en röd tegelbyggnad som uppfördes i början av 1900-talet. Där bodde och arbetade portvakten som bevakade passagen till det stora inhägnade området när det fortfarande var sjukhus. Idag bor asylsökande familjer i huset.

Kommunvalet i Vänersborg 2018:

S: 28,11 procent av rösterna
M: 18,43
SD: 17,36
V: 8,80
C: 8,45
KD: 6,01
L: 5,09
MP: 3,82
Medborgarpartiet Vfp: 3,52

I distriktet Flanaden fick Socialdemokraterna 61,19 procent av rösterna. I distiktet Hedmanstorget/Mariero östra fick partiet 39,17 procent av rösterna. SD fick sitt bästa resultat i Frändefors västra med 26,11 procent av rösterna.

Socialdemokraten och kommunalrådet Marie Dahlin i Vänersborg gjorde sig känd för att försvara den stora migrationen med orden ”vi behöver forskare, vi behöver ha raketbyggare, vi behöver ha allt.” Det är naiva människor som hon som står bakom den politik som idag söndrar landet. Hon flyttade sedan till Mellerud som är en av Sveriges mest mångetniska kommuner och ett tydligt exempel på hur socialdemokrater och andra asylpartier skadar ort efter ort. Hela Sverige ska förstöras tycks vara deras motto.

Kommunvalet i Mellerud 2018:

S: 26,25 procent av rösterna
C: 19,05
SD: 18,88
M: 14,13
Kommunpartiet Mellerud: 7,23
KD: 5,51
V: 3,41
MP: 2,71
L: 2,65

I distriktet Skållerud fick Socialdemokraterna hela 33,25 procent av rösterna. Skållerud var också det distrikt i kommunen där det gick bäst för SD.

Restad Gård är ett område som hade kunna användas på ett uppbyggligt sätt för svenska folket, men då hade det krävt att fler slutar rösta på asylpartier. 

(När vi 2015 skrev om Mössebergs kurortshotell visste vi inte att nya ägaren Bräcke Diakoni skulle ägna sig åt asylmottagning. Idag vet vi det och skulle inte rekommendera hotellet trots att det är ett anrikt hotell från en tid när Sverige fortfarande var ett svenskt land. Att bo där att är gynna ägare vars verksamhet inte är bra för landet. Den tidigare texten om hotellet ligger kvar.)

Samma ämne:

Så koloniseras Sverige
Invasionsverkets groteska verksamhet
Myndigheten för samhällsförstörelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s