Textarkivet

Nytt betonggetto byggs i Älvsjö och Solberga, Stockholm

I stadsdelen Solberga nära Älvsjö i södra Stockholm byggs ett nytt stort betonggetto. Älvsjö är ett delvis trivsamt villaområde, som de senaste decennierna har brottats med samma slags problem som vi ser på andra håll i landet. Vid Älvsjö station hänger ibland ”ungdomsgäng” som kastar sten på vanliga svenskar som råkar vistas där. Platsen har också blivit känd som ett otryggt område där personer har drabbats av överfall och personrån.

Solberga var först ett villaområde som fick ett större antal hyreshus under 1950-talet och senare uppfördes många flerfamiljshus som en del i miljonprogrammet. I takt med förtätningen uppstod sociala problem som lätt hade kunnat förbyggas med en helt annan samhällsplanering. Efter millennieskiftet planerades och byggdes hundratals bostadsrätter med baktanken att få in ett annat klientel samtidigt som byggherrar utan hänsyn till de sociala konsekvenserna kunde göra vinster på att bygga stort.

Politikerna i Stockholm som ligger bakom samhällsplaneringen bygger inte för att skapa trivsamma och vackra områden utan vill samla så många som möjligt på en liten plats av politiska och marknadsekonomiska skäl. Politiker som de senaste 50-60 åren har planerat våra samhällen misslyckas med det mesta för att de saknar känsla för vad som är bäst för invånarna. Hela Sverige är fullt av områden som byggts för att förvara människor, inte för att folket ska uppleva trivsel och hemkänsla. De som har råd och möjlighet väljer därför ofta att bo småskaligt i trivsamma områden där det huvudsakligen bor svenskar.

Politiska misstag tenderar att upprepa sig för att människor fortsätter att rösta på partier som alltid gör fel. Älvsjö och Solberga som hade kunnat vara trevliga svenska villaområden med endast en liten andel flerfamiljshus blev 2017 ett ”utsatt område”, det vill säga ett farligt, otrevligt och otryggt område.

Eftersom väljare i Stockholm röstat på M, L, KD, S, V, C och MP så har politikerna beslutat sig för att upprepa de misstag (snarare idiotiskt korkade dumheter) som samma partier tidigare gjort. 

Nu byggs omkring 1 800 bostäder i ett område som kallas Älvsjöstaden. Samtidigt byggs också nya skolor och idrottshallar. Vad det egentligen handlar om är att man bygger för att ge plats åt en ökande befolkning med invandrarbakgrund och planerar medvetet för att öka Stockholms befolkning. Det är ett led i en allmän urbaniseringstrend som pågått en tid och är mer omfattande här än i något annat land i Europa.

Redan idag går det att förutse vilka problem som Älvsjöstaden och liknande nya områden kommer att få. Det handlar återigen om att förstöra samhället för svenskarna, men ge migranter från hela världen möjlighet att bo modernt och ofta gratis i vårt land.

I stora delar av Stockholm uppförs liknande områden och tanken är att Storstockholm ska bli en megastad med tre miljoner invånare. När projektet är genomfört kommer en majoritet av dessa invånare ha invandrarbakgrund. Långsiktigt kommer landsbygden att avfolkas ännu mer om politikerna får bestämma. Samtidigt byggs nya betonggetton på löpande band. Allt för att folk fortsätter att rösta på partier som förstör landet.

Samma ämne:

Politikernas drömsamhälle: Hagalund, Solna

Politikernas drömsamhälle: Rinkeby

Det nya betonggettot Mariehäll växer fram i Stockholm

Gigantiska betonggetton växer upp i Täby – vet någon varför?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s