Textarkivet

Socialdemokraternas ansvar för den omfattande brottsligheten

Tobias Andersson (SD) i riksdagen den 4 mars 2021:

Mina tankar är hos alla dem som höggs ned i Vetlanda igår. Motiven till de sju mordförsöken är inte klarlagda men i media rapporteras det att den misstänka gärningsmannen är en sedan tidigare brottsdömd afghan som inte skulle ha varit här. … Vi vet att det tidigare har begåtts oräkneliga grova vålds- och sexualbrott av personer som inte har i Sverige att göra. Brott som aldrig kunnat äga rum om det inte varit för denna och tidigare regeringars politik. Mot den bakgrunden vill jag fråga Morgan Johansson om han känner ett ansvar för möjliggörandet för dessa brott.

Morgan Johansson (S) svarar:

För mig spelar det ingen roll om du är svart eller vit. Begår du brott så ska du buras in. … Jag ställer mig hela tiden frågande till de försök som Sverigedemokraterna hela tiden gör att använda de här tragiska fruktansvärda händelserna för att spela upp konflikter och vända människor mot varandra, inte minst att ställa svenskar mot invandrare. Jag tror att det är inte rätt väg att gå. I en tid när vi behöver mer än någonsin samla oss och kraftsamla mot sådant som handlar om kriminalitet, mot sådant som handlar om sådant som bryter ned vårt samhälle då är den splittrande retoriken som Sverigedemokraterna ägnar sig åt inte någon hjälp utan snarare tvärtom. Vi kommer naturligtvis göra allt vi kan för att se till att brott fortsätter att beivras och att vi klarar upp de brott som begås, men använda inte detta för att splittra Sverige.

Även statsminister Stefan Löfven uttalade sig efter det grova brottet och sade: ”Sen är det här inte en migrationsfråga, som Sverigedemokraterna vill göra det till.” Socialdemokraterna försöker inbilla sig själva och andra att den importerade brottsligheten inte har med invandring att göra. Det är inte uteslutet att de tror på sina egna lögner, men om det finns människor i allmänheten som tror på dessa lögner är Sverige illa ute. Om det finns människor som har för avsikt att ge de partier som bryter ned landet fortsatt förtroende i nästa val, så kommer förfallet i landet att fortsätta och det tycks vara mera förfall som de ansvariga politikerna vill se. 

Den enkla fråga som Morgan Johansson fick från Tobias Andersson kunde han inte svara på. Istället fick Andersson ett svar i form av en anklagelse om ”splittrande retorik”. Morgan Johansson varken kunde eller ville på svara några frågor om ansvara eftersom han i högsta grad är ansvarig för terrordådet i Vetlanda, men också för stora delar av den övriga importerade brottsligheten som drabbar svenskar varje dag oavsett var i landet de bor.

Socialdemokraterna har tillsammans med andra partier länge bedrivit en ansvarslös och farlig migrationspolitik gjort Sverige till ett mångkriminellt land är ingen kan känna sig trygg, inte ens i sina egna hem.

Dagligen rånas människor i sina hem, de misshandlas och hotas. Dagligen hittas människor knivskurna, ofta efter att han blivit rånade utomhus och dagligen sker inbrott i våra bostäder i sådan omfattning att snart har varenda hem larm i hopp om att slippa inbrott.

Samma ämne:

Löfven: ”Dådet i Vetlanda har inget med invandring att göra”

Sverige fortsätter med sin dödliga migrationspolitik

Socialdemokraternas Sverige – våld, överfall och rån varje dag

Sverige är värst i hela världen! Absolut värst!

Kommer Sverige att gå under?

Socialdemokrat vill ha fler Mohammed i Sverige

Socialdemokratiskt vansinne

Om det allvarliga brottet mot svenska folket

Ylva Johansson (S) vill ha MER invandring

Är Anders Ygeman (S) den minister som ljuger mest?

Märta Stenevi (Miljöpartiet) ger ett mycket förvirrat intryck

Massinvandring till döds

Vad ungdomar är rädda för idag.

Gunnar Sandelin om tillståndet i Sverige

Präst smugglade in afghan i resväska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s