Textarkivet

Vill Island göra samma misstag som Sverige har gjort?

”Rasismen ökar på Island” heter det när den globalistiska nyhetskanalen TRT World rapporterar om Island. Islänningarna framställs som rasister när de ifrågasätter den globalistiska agenda som gjort sitt intåg även på Island. Invandringen från främmande kulturer har ökat kraftigt de senaste tio åren och idag består befolkningen till mer än tio procent av utlänningar. Maria Magnusdottir från Isländska Nationella partiet säger att islänningarna inte vill ha människor som inte anammar den isländska kulturen, till exempel muslimer. 

Fram till omkring millenieskiftet har Island varit lika etniskt homogent som det varit i tusen år, men uppenbarligen har vissa politiker på där tagit intryck av det som är dåligt i Sverige och andra länder. De föredrar att upplösa sin kultur och sin etnicitet. 

År 2002 fick Island ett avtal med Schengen som gav EU-medborgare tillträde till den isländska arbetsmarknaden. På grund av det kunde många arbetare från Östeuropa komma till Island och arbeta inom den snabbt växande byggsektorn. Några år efter avtalet med Schengen blev det främmande inslaget så stort att islänningar reagerade kritiskt.

Isländsk media började rapportera om den ökande brottsligheten bland migranter – och då ska man komma ihåg att Island varit ett fredligt och tryggt land med obefintlig brottslighet. I propagandan mot de kritiska islänningarna framställs de inte bara som rasister och utan också som förespråkare för ”vit överhöghet” vilket är fras riktad mot ett folk som vill fortsätta vara självständigt. Rena förtalet! Det är inte ”rasismen” som ökar, det är föraktet mot förståndiga islänningar som ökar när politikerna fattar beslut som strider mot sans och vett.

I nyhetsinslaget oroar man sig för att muslimer är särskilt utsatta för kritik. År 2012 planerades för en moské i Reykjavik, vilket redan det är fullkomligt vettlöst och säger ganska mycket om hur delar av det politiska styret tänker sig framtiden på Island. Men islänningarna placerade ut blad ur koranen och grishuvuden på den tilltänkta platsen i försök att hindra bygget.

Invandrarna på Island uppgår till mellan 10-15 procent av befolkningen och över 2 000 av dem är muslimer. Island tar emot asylsökande och flyktingar varje år vilket bidrar till en snabb och synlig ökning av antalet invånare med annan etnicitet.

Vy över det isländska landskapet. Ön har haft en homogen befolkning i tusen år.

Liksom i Sverige har den isländska befolkningens åsikter splittrats om migranterna. Medan många vill sätta stopp för den politiken bildades 2015 en Facebook-grupp med syfte att ”hjälpa flyktingar” att få bosätta sig på Island. I gruppen erbjöd sig människor att hysa in dem i sina hem och bidra till att förändra etniciteten och kulturen på Island, vilket på sikt är oundvikligt om det fortsätter som det har gjort i Sverige.

Det är lätt att med facit i hand betrakta de islänningar som önskar att importera stora skaror människor från främmande kulturer som synnerligen naiva. De borde resa till Sverige och se hur det kan gå när man öppnar sina gränser på det sättet. Sverige har 50 års erfarenhet av en vansinnig politik. Om det fortsätter på den inslagna vägen så har Island om 40 år liknande problem som vi ser i Sverige idag. 

Samma ämne:

Intryck efter en resa till Island

Intryck från Färöarna

Isländska Nationella partiet (”Det isländska nationella partiet vill skydda välfärdssystemet, Islands oberoende och isländska kultur”)

BREF RÖRANDE EN RESA TIL ISLAND MDCCLXXII. Uno Von Troil, 1777.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s