Textarkivet

Svenska familjer mer splittrade än någonsin

I en krönika i den utmärkta tidningen Nya Tider skriver debattören Magnus Stenlund om hur politiken i Sverige splittrar kvinnor och män. Han pekade som exempel på det att det är betydligt fler män som röstat på SD medan det är betydligt fler kvinnor som röstar på Miljöpartiet och att skillnaderna på hur män och kvinnor röstar är stora. Det är en tänkvärd påminnelse om tillståndet i landet, men också om att politiska åsikter kan splittra familjer så mycket om att det leder till brytningar mellan kön och generationer.

För 20-30 år sedan kunde man i samma familj ha olika åsikter om politik och samhälle utan att det innebar konflikter eller skilsmässor. I takt med att det svenska samhället har förändrats demografiskt genom en påtvingad politik har också svenska folket hjärntvättats systematiskt för att få så många som möjligt att acceptera den politiken.

När sedan många kloka människor ifrågasätter den förda politiken och ventilerar sina åsikter hemma blir skillnaderna i åsikter så tydliga att det inverkar splittrande. Den ena parten som ser hotbilderna mot landet och försöker övertyga någon i familjen om hotbilder och faror blir kanske ifrågasatt för att den andra parten påminns om hur media kallar dessa ifrågasättande personer för ”rasister” eller annat nedsättande. Ingen vill bli sammankopplad med dåliga omdömen och den finns gott om exempel på familjer som splittrats på grund av sådana meningsskiljaktigheter.

Media och makthavare agiterar varje dag mot vissa politiska åsikter och många blir stressade och oroliga för att riskera att förknippas med åsikter som borde vara normala men som tabubelagts efter decennier av hjärntvätt. Går det att komma tillrätta med med detta? Ja det går. Det första är att lojaliteten i familjen och kärleken till varandra måste övertrumfa olika åsikter som söndrar och splittrar. Det är bättre att man begränsar samtalen om olikheter och samtalar om annat eller det man är någorlunda överens om. Det finns ingen vits med att försöka övertyga någon som inte förstår samhällsutvecklingen om denne inte är intresserad. En dag kanske personen på egen hand kommer fram till ungefär samma sak som du redan har gjort. Det finns mer i livet än att i familjen bråka om åsikter om det alltmer bisarra samhälle som växer fram i Sverige. Om personen är någorlunda mottaglig kan man kanske göra en utflykt med tunnelbana till Rinkeby eller Tensta och uppleva den stadsdelen en dag och kväll och sedan fråga om personer vill bo i ett sådant samhälle. Blir svaret nej kan man ju påpeka att det finns hundratals liknande områden och att de snabbt blir fler. Sedan behöver man inte ta upp ämnet mer och fokusera på annat som istället binder samman vänskapen. 

Den familjesplittrande inställningen till politik är ett tydligt exempel på hur effektiv hjärntvätten är i Sverige. Alla stora tidningar, de mest betydande mediehusen, Sveriges Television och andra opinionsbildare har lyckats bättre i Sverige än i de flesta andra länder. Här finns nämligen inga betydande konkurrenter på mediamarknaden som det finns i andra länder där större friheter finns inom media och där friare debatter förs i TV och radio. Sverige påminner mera om gamla Östtyskland när det kommer till hur staten agiterar för eller emot vissa åsikter och det är den agitationen som söndrar landet långt in på familjenivå.

Anledningen till att man vet att det är hjärntvätt är att vissa grupper i samhället agiterar som ett eko av makteliten med samma argument, samma ordval och samma brist på analys. Tidigare – för flera decennier sedan – kunde man se mera avslappnat på människors olika åsikter och fullt ut respektera dem. Idag är debatten präglad av hysteriska utfall mot vissa åsikter och det bådar inte gott inför framtiden. Tendensen är att vi kommer att få uppleva mer hat mot människor som inte vill se sitt land förfalla och det kommer att innebära mer splittring. Därför är det viktigt att agera så förnuftigt som möjligt i den bekymmersamma tid som väntar. Håll ihop dina vänner och familjer. Ni kommer att behöva varandra.

Samma ämne:

Samma ämne:

Det heter inte Sambo

Trolovning (1919)

Vett och etikett anno 1910

Krönika: Från artighetskultur till normlöshet.

Normlöshet eller normfasthet

Boktips: Hur mår egentligen våra barn?

Vänskap, kärlek och tradition

Massinvandring till döds

Kommer Sverige att gå under?

Ett trasigt folk behöver hitta kompassen

Svenska folket i demografisk utförsbacke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s