Textarkivet

Vad ungdomar är rädda för idag.

På 1950- och 1960-talet fanns det inte så mycket att vara rädd för i Sverige. Barnen var trygga och deras föräldrar oroade sig mest för att de skulle kunna cykla omkull, bli getingstuckna eller halka och slå sig. Den tiden är förbi för länge sedan och idag växer ungdomar upp i ett samhälle som är mer otrevligt och dessutom direkt farligt.

Idag är ungdomar och även vuxna oroliga över att utsättas för överfall, rån, våldtäkt, misshandel, hot eller andra brott. Deras vardag är inte längre trygg och bara genom att de behöver oroa sig över att bli överfallna är ett underbetyg åt de politiker och andra som orsakat den här utvecklingen. Men det är också ett underbetyg åt svenska folket som uppenbarligen har röstat på politiker som skapat ett otryggt och farligt samhälle.

Varannan elev i årskurs nio väljer att inte besöka vissa platser eller aktiviteter för att de ser risker med det. Brottsförebyggande rådet har gjort en undersökning där 6 000 skolelever har deltagit och resultatet är alarmerande. Det visar sig där att många som utsatts får brott inte anmäler för att de kan drabbas av repressalier.

Hela 56 procent av tjejerna och 46 procent av killarna är så oroade för att utsätta sig för brott att det begränsar vardagen för dem. Av de som utsatts för rån är det bara en tredjedel som vågat göra polisanmälan.

Samma ämne:

Vartannat barn rädd för brott – går omvägar

Om sveket mot unga

Socialdemokraternas Sverige – våld, överfall och rån varje dag

Kategorier:Textarkivet

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s