Textarkivet

Märta Stenevi (Miljöpartiet) ger ett mycket förvirrat intryck

När Märta Stenevi valdes till nytt språkrör för Miljöpartiet på partiets extrakongress den 31 januari 2021 framstod hon som ungefär lika förvirrad som många andra miljöpartister som inte har miljön som fokusfråga. Hennes fokus ligger på att vilja bekämpa människor har åsikter om de problem som är förknippade med Sveriges extrema migrationspolitik. Den är redan mest extrem i världen, men det räcker inte för Märta Stenevi eller Miljöpartiet. I sitt tal sade hon följande:

”Det finns partier i Sverige som säger att ojämlikheten beror på invandrare. Som får det att låta som att fattigdom är något man har i blodet. Som sätter likhetstecken mellan invandrare och brottslighet. Som vill stänga gränser men inte med ett ord nämner att de växande ekonomiska klyftorna är en effekt av en medveten ekonomisk politik.”

Vilka partier i Sverige säger att ”ojämlikheten beror på invandrare” och vad menar Stenevi när hon påstår det? Texten är en uppvisning i total okunnighet. Det finns ingen som sätter ”likhetstecken mellan invandrare och brottslighet”, men däremot finns det många som påvisat att vissa invandrargrupper är överrepresenterade när det gäller vissa brott, något som Stenevi blundar för. Den brottslighet som har importerats är Miljöpartiet i hög grad skyldiga till. Det finns inga partier ”som vill stänga gränser”. Däremot vill de flesta partierna i riksdagen inklusive MP ha vidöppna gränser oavsett vilka konsekvenserna blir och oavsett vilka som får betala priset för följderna av den. Stefan Löfven sade 2015 att ”mitt Europa bygger inga murar” och året före sade Fredrik Reinfeldt att vi måste ”öppna våra hjärtan” för storskalig invandring och fick applåder för det av sina anhängare. Att införa permanenta gränskontroller och skydda landet, som man gjorde innan vi gick med i EU, och upphöra med massinvandring skulle vara ett bra botemedel mot den politik skadar oss ekonomiskt, kulturellt och på många andra sätt. De ekonomiska klyftorna i Sverige är en produkt av den politik som de olika regeringspartierna har bedrivit under decennier där även Miljöpartiet har ett stort ansvar. Ett tydligt exempel (av många) på det är hur klasskillnaderna har ökat och fattigpensionärerna blivit fler.

År 2001 var medelinkomsten för en pensionär 130 000 kr. Medelinkomsten för en löntagare var 160 000 kr. Det skiljer 30 000 kr mellan pensionen och medelinkomsten. År 2019 var medelinkomsten för en pensionär 160 000 kr. Medelinkomsten för en löntagare var samma år 360 000 kr. Det skiljer alltså 200 000 kr år 2019 mellan en pensionär och en löntagare. Det är ett bevis på att pensionerna inte följer löneutvecklingen. Idag finns det 350 000 fattigpensionärer som ligger på netto utbetalt under 10 000 kr. De som bär skulden till det är de politiker som vanstyrt Sverige i decennier och där är Miljöpartiet medskyldiga. 

Märta Stenevi säger:

”I hela Europa har nationalismen, rasismen och kvinnohatet vuxit, och så även i Sverige.” 

Hon blandar ihop ämnen som inte har med varandra att göra. Nationalism är en positiv kraft som innebär att man älskar sitt land och sitt folk och vill försvara landet om det hotas. Under andra världskriget var det just nationalister som motsatte sig ockupation av sovjetregimen och den tyska nazistregimen. Finländare och norrmän är två av många folk som slogs för sin självständighet mot fientliga angrepp. Anser Märta Stenevi att de inte skulle ha försvarat sitt land? Skulle inte heller andra folk som utsattes för angrepp ha gjort det? Skulle det ha varit bättre om polacker och andra inte försökt freda sina länder från fientliga angrepp?

När det gäller rasism så har Sverige alltid varit det minst rasistiska landet i världen. Det har vi varit på grund av vår (tidigare) etniska och kulturella homogenitet. När statsminister Tage Erlander (S) jämförde USA med Sverige 1965 så sade han:

”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

Den rasism som Stenevi syftar på är skapad av politiker som medvetet söndrar vårt land och importerar problem. Om det är några som utsätts för ”rasism” i Sverige så är det svenskar som nedvärderas, hatas och hotas för att de vill behålla sitt land. När det gäller ”kvinnohat” så är det närmast en påhittad företeelse som enbart har förekommit marginellt om den ens är mätbar bland svenskar. Däremot är det känt för många att ”kvinnohat” är en importerad företeelse, en företeelse som Miljöpartiet tillsammans med andra partier har importerat. Saken togs dessutom upp i riksdagen 2019 under rubriken ”Balkongflickor och oskuldskontroller” och är inte och har aldrig varit ett svenskt problem. Problemet är importerat av Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Moderaterna tillsammans med andra partier. Varför nämner inte Märta Stenevi sin egen och sitt eget partis skuld i sammanhanget?

Märta Stenevi säger också:

”Här hemma säger nu konservativa partier att de vill samarbeta med nationalisterna, de som bildades ur nynazismen. Jag säger NEJ. Nationalism och främlingsfientlighet är gift som underminerar samhället. Som får misstänksamheten och våldet att öka. Det är rörelser som föraktar kunskap, som förnekar klimatförändringar och som bygger upp propagandamaskiner för att effektivt få ut sina lögner och sitt hat.”

När Märta Stenevi pratar om ”främlingsfientlighet” låter hon som de flesta andra som tar ordet i sin mun utan att begripa vad hon pratar om. I meningen före angriper hon ”främlingar” som hon aldrig har talat med och vars åsikter hon inte förstår sig på. Var de folk som ockuperades under andra världskriget ”främlingsfientliga” för att de motsatte sig att främlingar tog över deras länder? Var finnarna ”främlingsfientliga” för att de inte ville att ryssarna skulle ta över landet? Byt ut ordet finnar mot vilket folk som helst i Östeuropa som var ockuperat av Sovjetunionen. Var norrmännen ”främlingsfientliga” för att de inte ville att tyskarna skulle ta över landet? Byt ut ordet norrmän mot vilket folk som helst i Europa som var ockuperat av Tyskland.

När Märta Stenevi pratar om partier ”som bildades ur nynazismen” är det lätt att undra vilka de är. De enda partier som haft någon koppling till nazism är Centerpartiet och Socialdemokraterna. Och de partier som har försvarat en politik som mest av allt liknar nazism är de som bedriver massinvandringspolitik i strid med folkviljan, i strid med folkvett och i strid med allt vad miljöpolitik heter.

Hur bra är det för miljön att importera två miljoner människor som ska köra bil, konsumera mera, slösa på sötvatten och göra våra städer tätare och mer trångbodda? Blir klimatförändringarna mindre om vi ökar vår befolkning med flera miljoner som dessutom ska flygas hit och sedan flyga kors och tvärs över jorden när de ska hem på semester några gånger om året? Märta Stenevi tittar för mycket på Sveriges Television och lyssnar för mycket på sina kollegor i det egna partiet där man ofta lever småskaligt i svenska områden istället för att flytta till de områden som de själva skapar genom sin massinvandringspolitik. Det borde bara obligatoriskt för miljöpartister att bosätta i områden som Rosengård, Rinkeby, Vivalla och allt vad det heter så att man lever som man lär ut.

Märta Stenevi orerar vidare:

”Varje svenskt parti har ett val att göra: legitimera nationalismen och göra den rumsren, eller ta avstånd? Vi har gjort vårt val. Vi kommer aldrig medverka till att nationalismen får inflytande i svensk politik. Vi kommer aldrig vackla i motståndet mot rasismen, mot kvinnohatet och homofobin, och mot klimatförnekarna. Och när vi går till val igen gör vi det som motpol till nationalismen.”

Hennes argumentation är synonym med den som aggressiva stormakter använder mot små stater som vill vara självständiga och oberoende. Hon vill tvinga svenskar att acceptera fortsatt massinvandring – eller massinvandring till döds – och när hon säger sig vilja bekämpa ”rasism” är det inte rasism hon vill bekämpa. Hon vill bekämpa svenskar som motsätter sig att landet söndras ännu mer än vad det hittills har gjort. Det ”kvinnohatet” och den ”homofobin” hon talar om finns inte bland svenskar, den är importerad och den är dessutom en del av en viss religion som Märta Stenevi inte bara legitimerar utan vill ska ta större plats i vårt land. När hon sedan talar om ”klimatförnekarna” bevisar hon sin totala inkompetens och sina egna fördomar, ja sin egen förvirring. Hur kan någon som påstår sig arbeta för klimat och miljö häva ur sig att det finns ”klimatförnekare”, människor som förnekar att det finns ett klimat? Var hittar hon sådana människor?

När Miljöpartiet går till val kommer de alltså att bekämpa människor som motsätter sig partiets nazistliknande politik som går ut att bekämpa ett folks rätt till sitt eget land. De kommer också att bekämpa människor som är rädda om naturen och miljön i landet och inte vill se mer av den påtvingade politik som förstör sådana värden.

Märta Stenevi säger:

”Vi gör det som en del av en global grön rörelse som slåss för klimatet över hela världen. Som slåss mot hemlöshet och kvinnovåld i Nya Zeeland, som tar strid för jämlika löner i Tyskland och som inför barnbidrag i Österrike. Vi går till val och söker väljarnas stöd för att bygga ett jämlikt och hållbart samhälle. För bara ett samhälle som är berett att ta sig an sina mest utsatta kan lösa klimatkrisen.”

Märta har redan berättat vad hon slåss för. Hon slåss mot människor som inte vill se sina länder förstöras av vettvillingar som inte begriper vad som är bäst för en nation. Hon slåss för att öka befolkningen med hjälp av massmigration som påverkar klimat och miljö negativt. Hon vill inte bygga ett ”jämlikt och hållbart samhälle”. Hon vill bygga ett samhälle som trasas sönder av den politik hon bedriver. Hon vill inte lyssna på någon som är klokare än vad hon är och det gör henne också farlig. Med Märta Stenevi och Miljöpartiets politik fortsätter det förfall i landet som redan pågått alltför länge.

Samma ämne:

Märta Stenevi (MP) fortsätter att ge ett förvirrat intryck
Miljöpartiets meritlista
Socialdemokraternas nazistiska rötter
Charlie Weimers är förbannad
Politikernas drömsamhälle: Rinkeby
Björn Gillberg: Befolkningsökningen är problemet
Björn Gillberg: Elbilar är en klimat- och miljöbluff
Björn Gillberg om hur vindkraftverk ödelägger naturen
Är Anders Ygeman (S) den minister som ljuger mest?
Ylva Johansson (S) vill ha MER invandring
Socialdemokratiskt vansinne

Kategorier:Textarkivet

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s