Textarkivet

Attentat mot Spånga kyrka i Stockholm

Natten mot onsdag den 20 januari genomfördes ett attentat mot Spånga kyrka som ligger i ”utanförskapsområdet” Tensta i västra Stockholm. Området som idag anses vara ett farligt område att vistas i skapades av Socialdemokraterna och befolkas uteslutande av migranter från avlägsna kulturer.

Kyrkan ligger nära både Rinkeby och Tensta och de äldsta delarna av kyrkan är från 1100-talet. I närheten ligger Granby där det under medeltiden fanns en tingsplats. Kyrkan är en viktig länk mellan traktens äldsta historia och vår tid. Här har svenskar bott och verkat i tusen år och spåren efter dem finns i form av runstenar och andra minnen. I kyrkan finns stora kulturella värden som samlats där under 1000 år. När Sigvat lät resa en av runstenarna som finns i kyrkan kunde varken han eller de som bodde i Tensta ana att tusen år senare skulle landsförrädiska politiker massimportera människor från andra världsdelar och ta framtiden från Sigvats ättlingar.

När Socialdemokraterna byggde Tensta, Rinkeby och andra områden och sedan överlät dessa territorier till människor från främmande kulturer så var det i strid med allt som vår historia står för. Det var rena hånet mot den svenska befolkningen som tvingades bort för att det inte längre gick att bo där.

Tidigt i morse kastades en brandbomb mot kyrkans port och två brandbomber kastades mot fönster på byggnaden som krossades. 2018 genomfördes också ett attentat när en sprängladdning detonerade i en av kyrkans församlingslokaler.

Lyckligtvis fick branden inte fäste och kyrkan klarade sig den här gången. Polisen kom till platsen och en anmälan om mordbrand är upprättad.

Så här röstade invånarna i Tensta C i kommunalvalet 2018:

S: 46,1 % av rösterna
V: 27,8
M: 8,2
MP:6,9
L: 2,9
SD: 2,5
KD: 1,9
C: 1,6

Nu vill man gärna att ansvariga politiker ska både ta avstånd från brottet och kräva en noggrann utredning för att kunna gripa förövarna. Dessutom vill man gärna att de ska be om ursäkt för vad de ställt till med i Sverige och rätta till allt som de har gjort fel.

Samma ämne:

Terrorattentat mot kristen kyrka

Runsten U 67

Politikernas drömsamhälle: Rinkeby

Kategorier:Textarkivet

Märkt som:, , ,

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s