Textarkivet

De nya alternativen till IT-jättarna

De stora IT-jättarna har inlett något som är en ren utrensningskampanj mot människor med ”fel åsikter”. Att ha fel åsikter är att ha åsikter som strider mot den etablerade maktens åsikter. Att ifrågasätta allt från massinvandring till massvaccinering är att ha fel åsikter. Att hysa vissa sympatier för Donald Trumps antikrigspolitik och kontroll av gränserna är också att ha fel åsikter. Att ogilla att islam breder ut sig i vårt land är att ha fel åsikter. Att ogilla att en importerad brottslighet skadar enskilda människor och att ogilla hur illa åldringar behandlas genom en sedan länge försämrad vård är att ha fel åsikter. Att ifrågasätta att yttrandefriheten inskränks av IT-jättar och att kritisera när den inskränkningen får stöd av ledande socialdemokratiska politiker är också att ha fel åsikter.

När IT-jättarna enväldigt styr debatter och kontrollerar opinioner är det en fara för samhället. Det leder till en slagsida i alla debatter och nu är det dags för alla som uppskattar yttrandefrihet att lämna IT-jättarna bakom sig. De har stängt av miljontals människor med ”fel åsikter” och svaret måste bli att söka sig till bättre sociala medier.

Nättidningen Samnytt presenterar idag en aktuell lista över hur man kan byta från dåliga alternativ som stryper yttrandefriheten till bättre alternativ som försvarar yttrandefriheten. Vi återger listan och tackar Samnytt för att de publicerat den.

Här redovisar Samnytt alternativen.

Istället för Twitter:

Alla som använder Twitter, och även de som inte gör det, är väl medvetna om deras censur av konservativa och deras aktivism och ställningstagande för vänsterliberala värderingar. Ett snabbväxande alternativ är:

GAB.com – har växt lavinartat bara på senare dagar

Ett annat på senare tid omtalat alternativ är även:

Parler – de stängdes nyligen ned av Amazon. Läs mer här.

Istället för Facebook:

Det har på senare år seglat upp ett antal konkurrenter till Facebook, men ingen har lyckats utmana på riktigt.

VK.com är klart största konkurrenten i dagsläget med hundratals miljoner användare

MeWe är ett annat alternativ som säger sig ta frihet på nätet på allvar

ISTÄLLET FÖR CHROME/EXPLORER:

Det är också viktigt att göra sig fri från IT-jättarnas webbläsare. Ett sådant alternativ som dessutom är de-centraliserat är:

DISSENTER

Dissenter skapades av samma folk som skapade GAB.com, alternativet till Twitter. Deras webbläsare bygger på webbläsaren Brave men ger dessutom användarna möjlighet att kommentera på andra sidor utöver att skydda integriteten, stoppa annonser och spårare.

Istället för WhatsApp/Messenger etc:

WhatsApp ägs av Facebook. Det i sig är en anledning att byta. Men dessutom samlar WhatsApp in mängder med information om dig, mycket mer än vad andra gör. Men detta förvärras i februari när WhatsApps nya användaravtal träder i kraft. Du kan läsa mer här vad förändringarna innebär men detta är ett axplock:

In simple words it means that from now on WhatsApp will track which group are you most active in, your broadcast list, kind of messages you forward, the number of WhatsApp calls you made and to whom, your spending habits (remember you also have WhatsApp Pay now), the places you visit often, your status messages etc and share them with Facebook and Instagram.

Det finns ett antal alternativ:

Telegram. Meddelande-tjänsten har idag över 500 miljoner användare och tar aktivt avstånd från Facebook och Google som de skriver har ”kapat” integritetsfrågan. Telegram är dock centraliserat men är ett bra första steg för att komma bort från WhatsApp/Messenger etc. Det är snyggt, snabbt och funktionellt.

Signal är också ett populärt alternativ som används av många redan idag. Snowden ska exempelvis ha använt den tjänsten.

Element. Skillnaden är att de använder Matrix-nätverket, ett decentraliserat, krypterat nätverk för kommunikation. Dessutom ska det gå att prata med andra appar genom Element med integrationer, så man slipper ha många olika appar. Kan vara bra att även ladda ner denna och se om det växer till sig.

Istället för Gmail:

Gmail ägs av Google, och har dessutom visat sig stänga av användare innan, utöver Googles vanliga agerande mot konservativa. Det finns goda skäl att börja flytta även sin epost bort från Gmail.

Zoho. De har precis som Gmail även andra funktioner såsom Zoho Docs där man kan skapa dokument, kalkylblad men de har även appar för CRM, formulär och annat. Registrera ett konto hos dem och börja sakta flytta över din aktivitet dit.

Istället för Google-sök:

Google dominerar dessvärre helt sök-marknaden. Men ett alternativ är:

DuckGoGo. Dessvärre fortfarande inte lika bra som Google, men dock bättre på Google när man söker efter saker som Google bannar/blockar/eller skuggbannar. Tar integritet på allvar.

Istället för YouTube:

Rumble

BitChute

Odysee

Daily Motion


Samma ämne:

Så här byter du bort IT-jättarna

Alternativ till IT-jättarna växer explosionsartat

Facebook och twitter förlorar miljarder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s