Textarkivet

Mer om avstängningen av Swebbtv

Det finns mycket att säga om avstängningen av Swebbtv, men det är i stort sett bara fria medier som säger något av betydelse.

Här ett ett par exempel:

Fria Tider avslöjar regeringens kontakter med Google

Katerina Magasin avslöjar Google-chefen

Regeringen har varit insyltad i så mycket att det skulle kräva mycket utrymme att redogöra för allt. Sammanfattningsvis är det lätt att påvisa hur regeringen nästan konstant agerar totalitärt för att kunna genomföra mer globalisering och hindra kritiker av denna globalisering från att kunna framföra sina åsikter i offentliga sammanhang.

Mikael Willgert avstängd från Youtube. Finns numera på Swebbtv.se

Fria Tider skriver:

Google kallades i april 2018 till ett möte med Morgan Johansson som då satte press på företaget att öka censuren av politiskt innehåll som regeringen och den liberala familjen Bonnier inte gillar. Google beskrev inför mötet för regeringen hur man hade gått till väga för att censurera det alternativa medieprojektet Granskning Sverige.

Mötet, tillsammans med det faktum att Googles Sverigechef Anna Wikland har nära band till vänsterliberala svenska toppolitiker, har lett till misstankar om att regeringen har styrt censuren på Youtube av bland annat Swebb-tv.

Idag förnekar justitieministern Morgan Johansson (han som försökte förbjuda användning av vissa fornnordiska symboler) att regeringen har medverkat till att stänga ned Swebbtv från Youtube. 

Om det inte var så skulle han ju kunna kalla Google till möte och inför öppen ridå kräva att de följer svensk lag och inte stänger ned konton som agerar inom lagens ramar.

Dessutom skulle han kunna deklarera att han vill lagstifta för att skydda yttrandefriheten på nätet så att svenskar som har åsikter om något inte stängs bara för att Google eller någon annan inte gillar dessa åsikter.

Men eftersom det är tyst inom etablissemanget vet man att tystnaden avslöjar mycket. Tystnaden berättar att regeringen inte vill ha den yttrandefrihet som Swebbtv och andra demokratiskt sinnade svenskar vill ha.

Katerina Magasin berättar om Google-chefen Anna Wiklands kontakter inom maktetablissemanget och har avslöjat att Wikland inte ”gillar” åsikter som sprids av fullt normala invandringskritiker. Anna Wiklands kontakter med Annie Lööf (c) och Anna König Jerlmyr (m), som båda två försvarar stor invandring, säger en hel del.

Katerina Magasin skriver:

Sommaren 2017 skrev regeringen ett brev till Google, Facebook och Amazon, undertecknat Lövin, Damberg och Baylan. I brevet antydde trion att IT-jättarna kan få kalasa på svenska skattepengar om de bara lägger någon del av sin verksamhet i Sverige: “Vi är redo för business och står till er tjänst”, fjäskade ministrarna i brevet. Kort därpå följde en märklig serie affärer som inte kan beskrivas som annat än rena gåvor från skattebetalarna till USA:s mest lönsamma företag. Google drog in 5.500 miljoner kronor i Sverige men behövde enligt 2017 års bokslut bara betala 5,5 miljoner i bolagsskatt. Regeringen gav 140 miljoner i stor­företags­bidrag till Facebook och befriade IT-jättarna från elskatt genom ett undantag i lagen, som gör att en vanlig villaägare nu betalar 90 gånger högre elskatt än Google.

“Det kommer att vara vara en plusaffär för Sverige och skapa jobb i hela Sverige”, lovade Damberg medan Löfven genom sin förlängda arm Business Sweden preciserade antalet till “30.000 nya jobb”. Resultatet? 56 nya jobb, enligt YLE.

Vi förflyttar oss till april 2018, ett halvår innan riksdagsvalet, och några veckor efter att Expressen jagat Anna Wikland för att ställa henne till svars om “hat och hot” på bland annat YouTube. Den 13 april kallade Stefan Löfvens regering till ett möte med Facebook, Google och Twitter som handlade om “problemet” med alternativa medier och “skadligt innehåll” på nätet. Med på mötet var inte helt överraskande också Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, som representerade Bonnierkoncernen, och som var ytterst ansvarig för att jaga systemkritiska röster och dreva mot Wikland. Inför mötet skickade Google ett brev till regeringen där man förklarade hur man hade bekämpat alternativmedie­projektet Granskning Sverige genom censur och blockering under året.

“Det här var ett konstruktivt möte: Morgan Johansson och Peter Eriksson var mycket tydliga mot nätjättarna och vi från Tidningsutgivarna förklarade att vi är redo att bidra till ökad kunskap om den svenska debattmiljön och vilka mörkerkrafter som finns här”, konstaterade en belåten Thomas Mattsson efter mötet. Kort därpå stängde Google av Samhällsnytt från sin annonsplattform AdSense. Senare började man diskriminera både Samhällsnytt och Fria Tider i sina sökresultat, vilket man gör fortfarande.

Vi har här att göra med företag och politiker som samverkar för att göra Sverige mer totalitärt.  De som kommer i kläm är svenskar som vill kunna hävda sina åsikter på nätet och också vill hävda rätten att få framföra sina åsikter som i många fall är kritiska till makteliten. När då makteliten försöker tysta vissa åsikter befinner vi oss på en farlig väg.

När Morgan Johansson förnekar att det var regeringen som fick Google att stänga Swebbtv, kan det vara en sanning med modifikation. Det kan vara en av alla dessa myndigheter som alltid utför smutsjobbet åt en korrupt regim.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s