Textarkivet

Tage Erlanders (S) kungsord

Tage Erlander var socialdemokrat och statminister i Sverige mellan 11 oktober 1946 och 14 oktober 1969. Han var en förståndig man som hade kunnat lösa många av våra samhällsproblem om han hade varit i livet idag och varnat för mångkultur och massinvandring.

Han gjorde en jämförelse mellan Sverige och USA när USA hade rasupplopp och stor arbetslöshet bland de svarta. Erlander såg det som en stor fördel att leva i ett svenskt homogent samhälle och sade följande år 1965:

”Jag är övertygad om att den amerikanska regeringens svårigheter i stor utsträckning beror på det faktum att det i Amerika finns en massarbetslöshet, som gör det naturligt för många vita att försöka vältra över fattigdomen och arbetslösheten på de svarta i den tron att de därmed slipper att drabbas själva. Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. Därför kan vi angripa arbetslöshetsproblemen på ett helt annat sätt, i medvetande om att det vi gör är en sak som i varje fall inte influeras av skiljaktigheter i hudfärg eller religion utan att våra insatser får sin motivering uteslutande med tanke på arbetslöshetsfrågan själv. Därför bör vi måhända vara litet mera ödmjuka när vi nalkas det här problemet än vad vi många gånger kanske är.”

Även andra socialdemokrater var under 1900-talets första hälft oroade över vad som skulle kunna hända om den etniska homogeniteten övergavs. Den socialdemokratiska utvecklingsministern Ulla Lindström sade 1955:

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

När Tage Erlander försvann från den politiska scenen tog Olof Palme över som partiledare. Redan efter några år inledde han en process för att göra Sverige mångkulturellt och det var uppenbart att Palme inte hade någon som helst lojalitet till det då trygga land som Sverige utvecklats till genom hårt arbete under generationer. Mångkulturen blev en statlig doktrin som inte fick ifrågasättas.

Ett paradigmskifte inleddes för att radera ut den svenska homogeniteten. För att få med folket på sådana drastiska förändringar, som är att betrakta som svenskfientliga, såg politikerna till att låta public service bli propagandaorgan för mångkultur. Sedan dess har i stort sett alla medier gått mångkulturens ärenden och lagt sig vinn om att bekämpa alla som ifrågasatt nyttan med att överge det som var bra med Sverige.

katerina-janouch

En av många som reagerat på vad som händer med vårt land är Katerina Janouch.

Vi har facit idag och kunde senast under helgen se stora invandrargrupper tillsammans med vänsteraktivister slå sönder skyltfönster, misshandla oskyldiga och försöka slå sönder polisbilar.

Sverige har genom att öppna sina dörrar för massinvandring trasat sönder delar av samhället och skapat samma slags utanförskap som funnits länge i USA, men som naiva eller korkade svenska politiker inbillar sig är till gagn för vårt land.

Nu har det gått så långt att delar av samhället kapitulerat inför våld, hot och inskränkningar av demokratin. Det tydliggörs när kritik mot massinvandring likställs med hat trots att det endast handlar om att försvara det egna landet från svårartade problem som riskerar att förvärras kraftigt inom en snar framtid om inga drastiska förändringar av politikens inriktning sker.

Samma ämne:

Katerina Magasin

När statens våldsmonopol blir vänsterextrem värdegrund…

Här plundras familjens flyttlastbil under Black lives matter-kaoset

Mordet på Wilma Andersson som tragedi

Påtvingad mångkultur ersätter kristen fundamentalism

Invandrad afrikansk aktivist vill riva staty av Linné

Ilska över den tilltagande svenskfientligheten

Polisen tittar på när laglösheten sprider sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s