Olika ämnen

Coronasjuk nekades intensivvård – dog

”Anita Pettersson blev inlagd på Falu lasarett med bekräftad coronainfektion i slutet av mars. Men trots att hennes tillstånd successivt försämrades nekades hon både syrgas och intensivvårdsplats – trots att det fanns lediga intensivvårdsplatser på sjukhuset, enligt dottern.

Till slut släpptes anhöriga in för att ”ta avsked”, eftersom sjukvården bedömde att Anita inte skulle klara sig så länge till. Det var då dottern spelade in den chockerande videon. På videon syns hur kvinnan kämpar för att få in luft. Det syns även blåmärken på hennes händer som ofta uppstår hos allvarlig sjuka i Covid-19 till följd av blodproppar. Trots att läkaren ordinerade morfin för att lindra dödskramperna vägrade personalen att använda det. Det enda som Anita fick, enligt dottern som själv arbetar som undersköterska, var lugnande.

Läkaren Jon Tallinger som i flera inlägg på Facebook uppmärksammat ett behov av syrgas för Covid-patienter har publicerat videon med flera kommentarer. Han kallar den behandling som Anita fick av sjukvården för ”misshandel och tortyr”.

Alexandra är mycket kritisk till den vård hennes mamma fick. Hon berättar för oss via telefon:

– Jag tyckte de gjorde helt fel. Mamman brukade dra upp syrgasmasken efter en tid för att den trycker på och för att få huden att vila en stund. Sedan drog hon ner masken igen. Detta tolkade de som att hon inte vill ha syrgas. De sa till mig ”Hon är obekväm och orolig med masken”. Men det stämmer ju inte eftersom det syns tydligt hur hon kämpar för att få in luft.”

Hela artikeln kan läsa på Samnytt. (Varning för starka bilder)

Samma ämne: Vad har Anders Tegnell egentligen sagt?

Kategorier:Olika ämnen

Märkt som:,

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s