Olika ämnen

Corona: Idiotin i Sverige är total

Många tidningar har sina artiklar om Coronaviruset bakom betalvägg. Det är direkt osmakligt och ett nästan avskyvärt sätt att profitera på en farlig smitta som kan drabba alla.

Spridningen av Corona är en viktig påminnelse om att gränslöshet, urbanisering och fri rörlighet av människor över alla gränser måste upphöra för all framtid. Alla gränskontroller måste återupprättas och fungera vattentätt.

Den svenska senfärdigheten är helt unik för världen. Inget annat land har gjort så lite som Sverige för att hindra smittspridning. De ansvariga måste en dag ställas till svars, särskilt om deras brist på handling visar sig vara direkt skadlig för samhället.

Varför har alla ledande politiker plötsligt satt på sig svenska flaggor? Är det för att framstå som mer patriotiska än vad de i själva verket är? Ja så är det!

(Uppdatering: Idag den 17 mars rekommenderas gymnasieelever att studera på distans istället för i skolans lokaler.)


Politisk korrekthet bakom Sveriges coronakaos.

Den svenska politiskt korrekta mentaliteten, med sin politisering av försiktighet, kan förklara den exceptionellt tafatta responsen på coronautbrottet i vårt land. Situationen förvärras av att ett betydande antal människor i Sverige identifierar sig med och litar på etablerade politiker och experter. För många är den infantila tilltron till etablissemanget rent av en central del av deras livslögn, skriver Joakim Andersen.

Läs mer.


Storbritannien överger Tegnell-strategin: ”Skulle resultera i hundratusentals döda”.

Den svenska Folkhälsomyndighetens strategi för spridning till så många som möjligt i syfte att uppnå flockimmunitet är dömd att misslyckas. Det konstaterar de brittiska experter som statsepidemiolog Anders Tegnell hävdar är ”bäst i världen”. Nu överges den svenska linjen till förmån för aggressiv social distansering och regelrätt kvävning av smittspridningen enligt kinesisk modell.

Läs mer.


Förlorar smak- och luktsinne.

I Tyskland har man upptäckt nya symptom bland personer som insjuknat i covid-19. En stor del av dem uppges ha förlorat sitt lukt- och smaksinne.

Virologen Hendrik Streeck har behandlat hundratals cronasmittade i Tyskland och har upptäckt ett tydligt mönster.

– Nästan alla smittade personer vi har intervjuat, drygt två tredjedelar, har beskrivit en lukt- och smakförlust som varat i flera dagar, säger Streeck till Frankfurter Allgemeine.

Läs mer.


Dödligheten ökar till 7,7 procent i Italien.

Antalet smittade och döda av coronaviruset i Italien fortsätter att noteras på mycket höga nivåer, rapporterar landets civil­skydds­myndig­het på måndagen.

Totalt har nu 27.980 personer bekräftats smittade av viruset i landet och 2.158 har dött.

Det är en ökning med 3.233 coronasmittade sedan söndagen och antalet döda har ökat med 349.

Dödligheten av covid-19 har därmed stigit till 7,7 procent i Italien.

Läs mer.


Anders Tegnell vill inte stänga gränsen.

Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, intervjuades i P1 Morgon på måndagen. Där fick han frågan om vad man kan vinna på att stänga gränsen, som flera av våra grannländer har gjort.

– Jag tror inte man vinner något alls just nu, för att vi har redan smittan i de här länderna, och det lilla flödet som kommer från andra länder är nog vid det här laget så liten så den kommer inte spela någon roll för epidemin.

Inte heller för Sveriges del finns det någon poäng att stänga gränsen, menar Tegnell.

– Vi ser mer och mer signaler om att vi håller ut i samhället i Sverige.

Läs mer.


Vi är bara 2-4 veckor från Italien.

Enligt honom kommer epidemin att nå sin peak i slutet av maj – en beräkning som ligger nära Storbritanniens hälsomyndighet som räknar med att nå kulmen i juni. Under peaken menar Rocklöv att bara region Stockholm kommer att behöva mellan 500 och 1000 intensivvårdsplatser. I nuläget finns dock bara 90 stycken – som redan används av patienter med andra livshotande sjukdomar.

Läs mer.


Alla stänger skolor utom Sverige.

Alla länder i hela Europa – utom Sverige och Storbritannien – har nu stängt skolor och universitet i syfte att stoppa spridningen av coronaviruset. Det visar en sammanställning som The Guardian har gjort.

Den svenska Folkhälsomyndigheten har fått hårt kritik för sin hantering av coronautbrottet, och Sverige sticker ut i ett internationellt sammanhang genom sin ovilja att vidta åtgärder för att stoppa spridningen.

Statsepidemiolog Anders Tegnell har konsekvent avfärdat de lösningar som införts i resten av Europa – som att stänga gränser och skolor – som meningslösa. Den kontroversielle myndighetsprofilen har ofta använt sig av vänsterargument som går ut på att man måste värna om ”jämlikhet” och öppna gränser.

Läs mer.


Samma ämne:

Vill politiker och myndigheter smitta hela befolkningen med Corona?

Lars Bern om Coronasmittan.

Kategorier:Olika ämnen

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s