Olika ämnen

Sinnesförvirrad reklamfilm från SAS

Som om det inte vore nog med alla förvirrade politiker, journalister och andra som ständigt påstår att det ”inte finns något svenskt” så påstår SAS, Scandinavian (!) Airlines att det inte finns något skandinaviskt.

I filmen frågar en röst på engelska ’What is truly Scandinavian?’ Efter nio sekunders ingress med bilder på något som ser skandinaviskt ut får vi svaret: ”Absolutely nothing”. Därefter blåser någon ut ljusen i en tårta med svenska flaggor och ett antal personer säger att det inte finns något som är skandinaviskt.

I filmen sägs det att ”Everything is copied” och sedan räknar man upp företeelser som i vissa fall har kommit hit från andra länder. Syftet med filmen är att framställa det som om just vi, här i Skandinavien, inte kan stoltsera med någonting av betydelse och vi bara är en geografisk yta bebodd av menlösa människor som inte kan åstadkomma något på egen hand. Allt det goda och fina kommer utifrån, skandinaver framställs som blonda dumskallar utan egen identitet.

Tänk om man istället för skandinaver hade visat samma förakt för samer, kurder, gambier eller andra folk som liksom de flesta folk lånar lite av andra?

Fördumningen är så total att det inte finns en enda anledning att flyga med SAS.

Samma ämne:

Den kritiserade filmen på SAS egen Youtube-kanal

SAS skyller kritik på ”troll”

Det finns inget skandinaviskt

De första svenskarna

 

Kategorier:Olika ämnen

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s