Textarkivet

”Traditionella värden måste aktivt försvaras”

Alexander Wilhelmsson vill i en text på Exakt24 slå ett slag för vikten av att försvara traditionella världen.

exakt24

”Ett vanligt förekommande argument mot traditionell konservatism är att den ”lägger sig i människors liv” eller utövar ”social kontroll”. Människorna som använder dessa argument brukar i regel leva efter den liberala kärndevisen att ”man får göra vad man vill så länge det inte skadar någon annan”. Det är ett bristande påstående, både ur ett individuellt och samhälleligt perspektiv.

Ur ett individperspektiv är det näppeligen sant att det finns handlingar som inte påverkar någon annan än dig själv. Få människor lever i ett vakuum eller utan sociala sammanhang. En människas beteende påverkar andra både direkt och indirekt och människor som endast baserar sina val på egoistisk hedonism kommer inte vara till andra människors hjälp. Tvärtom brukar de bli en belastning. Samma typer av människor innehar dessutom en indirekt negativ påverkan genom att normalisera, eller i värsta fall förhärliga, den livsstil som utifrån ett naturligt synsätt är osund.”

”Nationens välgång är länkad till de individer som bebor den. Individens livstil och beteende påverkar därför även samhället i stort.”

Läs hela hans text här.

Samma ämne: Vänskap, kärlek och tradition

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s