Textarkivet

Svenska åldringar behandlas som lort

”Vi blev kontaktade av en person som berättade att hans gamla mamma på 95 år skulle kastas ut från kommunens serviceboende. Vi åkte dit och talade med de gamla och deltog i möte.

Byggnadernas dåliga skick upprepas som ett mantra från politikerna i informationsmötet. Efter mötet kontaktar vi kommunens fastighetsbolag Micasa varvid det framgår att de gamlas påståenden, om att allt är en bluff, ligger nära sanningen. Det finns helt enkelt ingen riktig teknisk analys. Allt följer samma mönster som vid tidigare nedläggningar av boende för äldre: man skyller på byggnaden för att avsluta boendet för äldre. Därefter kan byggnaderna göras om till migrantboenden.

I detta fall hävdar stadsdelens politiker att man inte vet vad det ska bli av byggnaderna efter nedläggning av serviceboendet. Det enda man från kommunen kan säga är att renovering blir för dyrt för att det ska kunna fortsätta användas som serviceboende. Detta är märkligt eftersom det handlar om mer än 150 lägenheter och mer än 10.000 m2.

Ingen av de boende klagar över boendets standard. Politikernas beskrivningar av fastighetens skick bygger på muntlig tradition. Det finns i stort sett ingen skriftlig dokumentation. De hänvisar till fastighetsbolaget Micasas analys men denna går inte att få tag på och verkar inte finnas när vi kontaktar Micasa.

Micasa som äger och ansvarar för byggnaderna deltar inte vid något av mötena. Det är istället personer som medger att de helt saknar teknisk kompetens som gång på gång hävdar att huset är i så dåligt skick att det måste utrymmas.”

Kategorier:Textarkivet

Märkt som:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s