Olika ämnen

Ann Heberlein och Jessica Stegrud om fattigpensionärer

Ann Heberlein och Jessica Stegrud har startad podden Heberlein & Stegrud där de pratar om aktuella samhällsfrågor. I det här avsnittet diskuterar de fattigpensionärernas situation.

ann-heberlein-jessica-stegrud

Jag var ute på lunchen en dag och stod i kassan på Hemköp, jag står där i kön och det flöt på. Så helt plötsligt stannade det upp. Men när det hade stannat upp lite för länge så tittar jag framför mig och då ser jag den här lilla, lilla gumman, hon står där med sin rollator. Jag kommer ihåg hennes vinröda kappa och smala, smala ben hade hon. Man såg att hon var ganska gammal och hon höll hårt i rollatorn med ena handen och så stod hon och letade efter pengar i sin lilla plånbok. Jag tänkte först att det det tog lite tid bara, men sedan när jag förstår jag… när jag förstår att hon inte har pengar… så tittar jag på varubandet och ser det lilla hon har köpt så var det något så sorgligt över det.

Kategorier:Olika ämnen

Märkt som:,

3 svar »

 1. Ärligt, detta låter som min svärmor +80 år som kallar sig för fattigpensionär. Hon har bara några miljoner på bank och köpte sin bostad kontant för drygt en miljon..

  Men hon snålar in på allt för att fortsätta spara som hon gjort hela sitt liv..och drar sig inte för att andra skall betala o bjuda, skjutsa o uträtta ärenden..på affären köper hon endast extra pris mat, 10 kr bruna bönor, 10 kr ärtsoppa..allt på extrapris…hon gör av med max 1500 kr i månaden på mat…har spinkiga ben o ser undernärd ut. Vartenda plagg hon har har hon ärvt..stackarn..

  Allt är inte vad det ser ut.!

  Visst, hon har bara ut drygt 10 000 i månaden när hon har varit hemmafru hela sitt liv.

  Men synd om henne tycker jag inte. Däremot om alla utförsäkrade som varken kan arbeta eller få sjukersättning.

  Hur många andra fattigpensionärer har vi som henne som min svärmor ?

  Jag har arbetat på bank i många år och sett det mesta av trasigt o smutsigt klädda pensionärer tillika miljonärer..
  Som inte ens unnar sig ett par nya skor trots sina miljoner..

  • Din svärmor är ingen fattigpensionär om hon har flera miljoner på banken. Det finns riktiga fattigpensionärer som inte har några pengar på banken och inget att äta i slutet av månaden. Din förståelse för det förefaller vara bristfällig.

 2. Hej 🙂 Lilla Elsa (som jag träffade ett par gånger efter detta) hade tyvärr inte en krona på banken. Hon jobbade hela sitt liv i låglöneyrken – framför allt på ett tvätteri. Ett jobb hon slet ut höften på. Det finns allt för många Elsor’ i Sverige idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s