demografi

Avfolkningsbygder i Ångermanland

Den svenska landsbygden fortsätter att avfolkas. Gårdar läggs ned och hus överges när folk flyttar från landsorten och ingen tar över. Det är ett mycket djupt förfall som Sverige befinner sig i. Landsbygdens avfolkning är en del av ett allvarligt samhällsproblem som tystas ned eller glöms bort i samhällsdebatten.

Det är en tragedi som pågår och har pågått länge oavsett vilka som har styrt landet. Det började för länge sedan men eskalerade efter EU-inträdet. Lantbruk läggs ned och byar dör. Vi lever inte längre i ett ”rikt” land utan i ett land som avvecklar sig själv mer och mer. Genom politisk styrning tvingas folk att flytta till större städer där man satsar på intensivt bostadsbyggande och förtätning istället för att låta landsbygden leva. Den demografiska obalansen ökar samtidigt som migrationen till Sverige från andra världsdelar fortsätter i en oroande hög takt.

Vi har ett samhällsproblem som politiker och makthavare undviker att beröra. De vill inte debattera ämnet eftersom de själva bär skulden till de problem som nu förvärras.

Flertalet av bilderna är från Ångermanland, några från Lappland.

svenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbildersvenska kulturbilder

Se även följande sidor:

Ester och Gustav på Höjda

Fler bilder från den döende landsbygden i Sverige

Landsbygden avfolkas

Den eftersatta och döende landsbygden

Björnhammar i Hallsberg

Utrotningshotade bönder

Centerpartist vill avveckla landsbygden

Landsbygden blöder och gråter

En dag i Svealand

Mer från Ångermanland:

Avfolkningsbygder i Ångermanland

Nämforsens hällristningar

Holms gravfält

Olofsfors bruk

Bredbyns gästgiveri

Ångermanland

Bryne från yngre stenåldern

Kramfors (1856)

Minnen av heden tro och kult i norrländska ortnamn.

Gammelgården, Myckelgensjö

Sollefteå, Ångermanland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s