Olika ämnen

Sanda Gårdsbod i Roslagen får bästa betyg

Sanda Gård är en oas i norra Roslagen där man kan äta, fika, ta en öl i puben eller inhandla några av alla de kvalitetsvaror som tillhandahålls i gårdsbutiken. Det är ett sådant där ställe som man inte har bråttom att lämna. Vi hamnade där första veckan de hade öppet för säsongen och det var en positiv överraskning att hitta en plats som andas kvalitet rakt igenom.

Redan när man kommer in så upptäcker man alla kvalitetsprodukter som finns att köpa. Det är lammskinn från egna gården, keramik av olika slag, honung från trakten, hantverk, textil, smide och massor av annat som kan vara till nytta i ett hem, bra att ge bort som present eller till prydnad. Här finns också unika kvalitetsprodukter som man inte hittar på så många andra ställen. Vi köpte med oss en mortel i gjutjärn från Hälleforsnäs bruk och honung från Häverödal.

Den inbjudande serveringen lockade oss att ta en fika och macka, något som vi inte ångrade. Man kan också äta lunch eller ta en öl i den lilla trevliga puben. Sanda Gård erbjuder också övernattning till bra priser för den som vill.

Man kan läsa om gårdens historia på hemsidan sandagard.se och där får man också veta när det är öppet. När vi var där kom många besökare dit för att fika eller inhandla något.
Nästa gång du reser på väg 76 mellan Hallstavik och Östhammar kan du göra ett besök. Du kommer inte att ångra det. Gården ligger ungefär 11 mil norr om Stockholm.

kulturbilder.wordpress.comkulturbilder.wordpress.comkulturbilder.wordpress.comkulturbilder.wordpress.comkulturbilder.wordpress.comkulturbilder.wordpress.comkulturbilder.wordpress.comkulturbilder.wordpress.comkulturbilder.wordpress.comsanda-gard-99

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s