demografi

Det sunda landsbygdsupproret!

Igår den 3 april 2015 samlades landsbygdbor på flera olika platser i landet för att protestera mot att landsbygden avvecklas. De kallar sig landsbygdsupproret. Bakom uppropet finns personer som tröttnat på urbaniseringen och det faktum att skolor och service läggs ned. På hemsidan landbygsuppropet.se formulerar man sin protest.

101 år sedan Bondetåget är det hög tid att protestera igen!
En bonde om dagen försvinner i Sverige idag, rädda bönderna, rädda landsbygden och rädda svenska jobb! Därför är det dags för ett nytt Landsbygdsuppror den 3 april 2015. Fredagen den 3 april kl. 11.00 kommer det på ett antal platser i hela landet samlas landsbygdsbor med traktorer, maskiner, banderoller mm i syfte att visa på att det räcker nu. Det räcker med urbanisering, landsbygdsmobbing, centralisering, orättvis konkurrens, nedlagda skolor o service m.m. Politiken är idag 100% inriktad på att befolka städerna och utvinna landsbygdens resurser, sänka självförsörjandegraden samt lägga vår framtid i EU´s och Monsantos händer. Detta vansinne måste sluta nu! Välkommen att komma o träffa oss för att hjälpa till att uppmärksamma Landsbygdsdöden och stötta lantbrukare och andra hårt drabbade landsbygdsbor i Sverige idag. Vill du deltaga så besök vår Facebooksida och scrolla ner tills du hittar ditt län. Där kan du komma i kontakt med likasinnade. Under fliken Aktiviteter hittar du alla orter som har egen FB-sida. Du kan också visa ditt stöd genom att skriva på denna namninsamling. FÖRSLAG PÅ TEXT PÅ BANDEROLLER O PLAKAT: – KONKURRENS PÅ LIKA VILLKOR! – RÄDDA SVERIGES BÖNDER! – RÄDDA SVENSK LANDSBYGD! – KÖP SVENSK MAT! – STOPPA URBANISERINGEN! – DE-CENTRALISERA MERA! – STRAFF-SKATT PÅ IMPORTERAT SOM INTE UPPFYLLER SVENSKA KRAV! – HÖGRE MARGINAL TILL SVENSKA BÖNDER! – FLER LANDSBYGDSSKOLOR – FÖR FRAMTIDA SUNDA GENERATIONER! – FIBER ÅT ALLA! – HÖGRE KRAV PÅ DJURSKYDDSINSPEKTÖRER! – INFÖR TJÄNSTEMANNAANSVAR! – SUND ROVSJURSPOLITIK SKA INTE BESTÄMMAS AV DEM SOM INTE ÄR DRABBADE! – LOKAL DEMOKRATI! – HJÄLP ISTÄLLET FÖR STJÄLP SVENSKA BÖNDER! – SVERIGES BÖNDER ÄR UTROTNINGSHOTADE! – LÅT LANDSBYGDSBOR BESTÄMMA ÖVER LANDSBYGDEN! – LÅT STADSBOR BESTÄMMA ÖVER STADEN! – 1 BONDE OM DAGEN FÖRSVINNER I SVERIGE IDAG! – STOPPA LANDSBYGDSDÖDEN! – HÖJ MJÖLKPRISET NU! – ÖKAT SJÄLVFÖRSÖRJNING ETT MÅSTE! – VÄLKOMMEN UT PÅ LANDET! Initiativtagare Erika Sörengård

Landsbygdsupproret borde stödjas av alla som känner minsta ansvar för vårt land. Protester av det här slaget ser vi mest i andra länder där viljan att protestera mot politikers skadliga beslut är större. Ett landsbygdsuppror behövs av många skäl. Den landsbygdsfientliga politiken är större i Sverige än i något annat land. Urbaniseringen går snabbare i Sverige än i något annat land. Gårdar och hus överges och förfaller för att det inte går att försörja sig.

Vanlig bild från landsbygden

Vanlig bild från landsbygden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s