Olika ämnen

Ann-Louise Bäckströms konst

Det finns konst och konstnärer av alla de slag. De finns också debatter om vad som är konst eller inte. Hur man uppfattar konsten, dess uttryck och konstnärerna bakom konsten är ofta högst personligt.

Lite spännande med konst, inte bara måleri utan även författarskap och andra konstnärliga uttryck, är att man ibland kan hitta konstnärens själ i konstens uttryck.

När Ann-Louise Bäckström nyligen hade sitt första vernissage (på Galleri Hagman) på över fyra år fanns en förväntan och många klara föreställningar om vad hennes nya alster skulle kunna innehålla. Som en glad, vänlig och varm själ har hon tidigare presenterat konst som även gör betraktaren glad vänlig och varm.

Hon tillhör alltså en grupp konstnärer, som har förmåga att visa upp något trevlig och välgjort, som tillför något gott. Det är lätt att tänka på Claes Caspersson som på ett liknande sätt frambringar sympatiska bilder, som många av oss kan känna igen i den svenska sommarens lantliga idyller.

Ann-Louise Bäckström har lyckats skapa ett företag kring sin konst och hennes motiv finns att tillgå på vykort, brickor, bordstabletter, servetter och annat. Man kanske inte ska jämföra hennes med Carl Larsson, som är en av våra nationalkonstnärer, men man kan med fog säga att Bäckströms konst förtjänar att bli så spridd att någon eller några av hennes produkter borde finnas i varje hem som ren trivselhöjare.

Länk till hennes hemsida: Teamart

Bilder från vernissage och målningar på Galleri Hagman i Stockholm 2009.

Ann-Louise099

Det var stundtals kö för att få köpa produkter av konstnären.

Ann-Louise001 Ann-Louise002 Ann-Louise003 Ann-Louise004 Ann-Louise009 Ann-Louise010 Ann-Louise012 Ann-Louise013 Ann-Louise014 Ann-Louise015 Ann-Louise016 Ann-Louise017 Ann-Louise018 Ann-Louise019 Ann-Louise020

Kategorier:Olika ämnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s